Головна Новини Суспільство події Військова техніка в Білорусі підійшла максимально близько: до українського кордону лише 50 км
commentss НОВИНИ Всі новини

Військова техніка в Білорусі підійшла максимально близько: до українського кордону лише 50 км

Нові супутникові знімки приватної американської компанії Maxar Technologies показали концентрацію військової техніки неделеко від україно-білоруського кордону

7 лютого 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у розпорядженні Reuters з'явилися тривожні для України знімки, на яких чітко видно скупчення військової техніки в трьох місцях у Білорусі в межах 50 кілометрів від українського кордону. Знімки із супутника зробила приватна американська компанія Maxar Technologies.

Військова техніка в Білорусі підійшла максимально близько: до українського кордону лише 50 км

Знімки MAXAR TECHNOLOGIES. Фото: CNN

Супутникові знімки, опубліковані в неділю, показали деталі військових маневрів на кордоні Білорусі з Україною напередодні спільних навчань Росії та Білорусі "Союзна рішучість-2022", що відбудуться 10-20 лютого.

Знімки показують, що оснащені ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками підрозділи було перекинуто до Білорусі у трьох точках неподалік кордону з Україною.

Maxar Technologies повідомила, що 4 лютого вона зробила знімки військової техніки біля Єльська, Речиці та Лунинця. Всі об'єкти розташовані в межах 50 кілометрів від кордону з Україною.

Компанія ідентифікувала на знімках 15 штурмовиків Су-25 та ЗРК С-400 на аеродромі Лунінець, а також ракети SS26 "Іскандер" та реактивні системи залпового вогню під Єльськом.

Зазначимо, компанія Maxar Technologies регулярно робить знімки російських військ поблизу українських кордонів із космосу. Вперше суттєве нарощування вони зафіксували наприкінці грудня 2021 року. У середині січня вони зафіксували меншу кількість техніки, ніж зараз, але тоді вона була помічена на полігонах за 10-30 км від українських кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чому загроза російського вторгнення не зменшилася і що має статися в РФ у 20-х числах лютого, щоб зрозуміти, чи готовий Путін до вторгнення чи ні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини