Головна Новини Суспільство події Військова співпраця Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Військова співпраця Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю

Експерти SW вважають, що зустріч Путіна з міністром оборони Китаю не розширила сферу співробітництва їхніх країн.

18 квітня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Зустріч російського президента Володимира Путіна з міністром оборони Китаю Лі Шанфу не сприяла розширенню сфери російсько-китайської співпраці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Військова співпраця Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю

Путін зустрівся з міністром оборони Китаю. Фото: із відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що офіційні протоколи обох сторін не містять жодних згадок про війну Росії в Україні. До того ж, речник МЗС Китаю Ван Веньбінь підтвердив намір Китаю сприяти мирним переговорам в Україні.

"Раніше ISW оцінювало, що Путін не зміг забезпечити необмежене двостороннє партнерство з Китаєм під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви, і, ймовірно, зустріч Лі та Путіна не розширила сферу російсько-китайської співпраці", — пишуть аналітики.

Серед інших ключових висновків ISW: власник групи "Вагнера" Євген Пригожин, схоже, знову завойовує прихильність президента Росії Володимира Путіна, ймовірно, через неспроможність російських звичайних військових виконати завдання, які Путін поставив перед ними під час зимового наступу на Донбасі. Ступінь довіри та прихильності Путіна до Пригожина поки невідома, але ймовірно, що Путін зупинив зусилля російського МО помститися "Вагнеру", відмовивши їм у підкріпленні та боєприпасах.

Експерти зазначають, інтерв'ю з двома колишніми бійцями групи "Вагнера" про їхнє поводження з українськими дітьми та іншими цивільними особами та військовополоненими додатково наголошує, як бойовики інституціоналізували систематичну жорстокість як частину свого основного способу дії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія може напасти ще на одну країну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін провів зустріч із членом Держради КНР, міністром оборони країни Лі Шанфу. Сторони заявили про зміцнення співробітництва, зокрема, по лінії військових відомств. У свою чергу секретар РНБО України Олексій Данилов запевняє, що на фронті поки що не зафіксовано фактів застосування росіянами китайської зброї. Про що говорить тепер ще й військове зближення РФ та КНР (і чи є воно насправді)? Якою є ймовірність, що китайське озброєння чи компоненти будуть задіяні у війні проти України? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини