Головна Новини Суспільство події Війна в Україні: Індія виставила вимогу Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: Індія виставила вимогу Кремлю

Нью-Делі вимагає від Кремля повернути завербованих громадян для війни проти України

12 червня 2024, 17:37 comments10575
Поділіться публікацією:

Двоє громадян Індії, які воювали на боці Росії у війні проти України, загинули. На фоні цього Нью-Делі закликало Москву достроково звільнити і повернути додому інших індійців, що перебувають у складі ЗС РФ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Індії.

Війна в Україні: Індія виставила вимогу Кремлю

Індія. Фото: із відкритих джерел

У відомстві заявили, посольство Індії в Москві "чинило тиск" на російську владу, зокрема, на Міноборони країни щодо якнайшвидшого повернення репатріації тіл.

На цьому тлі індійські дипломати "рішуче звернулися" до посла Росії в Нью-Делі та Кремля з приводу дострокового звільнення зі служби та повернення всіх громадян Індії, які зараз перебувають у складі російської армії.

"Індія також вимагає підтвердженого припинення будь-якого подальшого вербування наших громадян російською армією. Така діяльність не буде відповідати нашому партнерству", — йдеться у повідомленні.

У Міністерстві наголосили на необхідності індійців бути обережними при пошуку роботи в Росії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що країна-агресор активізувала вербування ув'язнених у країнах Глобального Півдня, оскільки ресурс ув'язнених у в'язницях вже вичерпано, а проводити мобілізацію небезпечно для Путіна.

Британські розвідники зазначають, що Росія активізувала спроби вербувати африканців для участі в бойових діях в Україні. Зокрема ці зусилля з набору зосереджені на центральноафриканських країнах Руанді, Бурунді, Конго та Уганді. Повідомляється, що Росія пропонує реєстраційний бонус у розмірі 2000 доларів, щомісячну зарплату у розмірі 2200 доларів та обіцянку отримати російський паспорт.

Також видання "Коментарі" повідомляло — в Індії викрили мережу вербувальників на війну проти України: що відомо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини