Головна Новини Суспільство події Війна в Україні: армією РФ командують не військові - скільки ще солдатів Путін готовий покласти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: армією РФ командують не військові - скільки ще солдатів Путін готовий покласти в Україні

Експерт назвав п'ять основних прорахунків РФ, від яких може залежати, коли в Україні припиниться гаряча фаза війни

11 березня 2022, 14:43 comments1759
Поділіться публікацією:

Йде 16-й день відкритого російського вторгнення в Україну. Які можна зробити висновки (військові, економічні, політичні) і прогнози? Своєю думкою із виданням "Коментарі" поділився колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак.

Війна в Україні: армією РФ командують не військові - скільки ще солдатів Путін готовий покласти в Україні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У 1990 році Macdonald's ознаменував відкриття нової епохи в РФ, а вже в 2022 він же її і закрив, вистачить. В даному випадку під Macdonald's я говорю про збірний образ цивілізованого комфорту, який принесли в РФ розвинені країни та компанії, і до якого жителі РФ звикли більш ніж за 30 років життя.

Насамперед страждатиме покоління від 13 до 45 – і саме це покоління може стати вирішальною рушійною силою для зміни режиму.

Наголошую: МОЖЕ.

Покоління росіян 50 плавно перетворилося з "ми таке пережили" на "ми і не таке пережили".

Тепер тезово про те, що відбувається зараз:

1. Геополітичний "геній" російського керівництва, яке не перестає стріляти собі в ногу, обґрунтовано претендує на премію Дарвіна. Війська РФ вже кілька днів активно знищують міста Південного Сходу України, які, у свою чергу, останніми роками стабільно давали голоси за різноманітні проросійські політичні проекти. Загалом знищують свою електоральну базу на десятиліття вперед.

2. Обґрунтовано говоримо, що армією РФ командують не військові. Усім, що зараз відбувається в Україні, керують ФСБ та Головне управління Генштабу ЗС РФ, яке раніше було відоме як Головне розвідувальне управління (ГРУ).

Навіть сама назва, якою вони назвали своє вторгнення в Україну ("спеціальна військова операція"), посилає на роботу спецслужб.

Крім того, дуже показово, що у пілотів РФ, збитих над територією України, перестали розкриватися парашути.

Путін тотально не довіряє своєї армії, тож навіть у свою відпустку на Валдай брав міністра оборони Шойгу.

Все як за радянських часів – правитель не довіряє своєї армії, а спецслужба контролює армію та служить диктатору.

3. Впевнено констатую, що з розвідкою РФ – серйозні проблеми. В наявності професійна некомпетентність, а також зіпсованість владою (грошима) помножена на впевненість у легкому захопленні всієї України за аналогією з Кримом та частиною Донбасу (в останньому, до речі, далеко не все було так легко).

Безліч, на перший погляд безглуздих і необґрунтованих бомбардувань цивільних об'єктів, обґрунтовується тим, що за радянських часів там знаходилися військові об'єкти. Проте за часи незалежності ці об'єкти були виведені з держвласності та куплені в бізнес-цілях. Таким чином, у своїх діях РФ керується даними більш ніж 30-річної давності.

4. Політика померла, а економіка у процесі відходу у інший світ (але цей процес то, можливо буде досить тривалим). У Росії більше немає людей, які раніше вигадували хоч якісь сенси для внутрішньої та зовнішньої політики. Перед вторгненням навіть не спромоглися пробурити громадську думку щодо з'ясування ставлення людей до війни. Можливо, це було зроблено з метою конспірації та приховування військових планів. А можливо – просто не вважали це за необхідне.

Суспільство РФ був інформаційно накачано "необхідністю вторгнення". Заздалегідь не було створено військових наративів у пресі, все йде буквально з коліс!

Економіка взагалі не була розрахована чи підготовлена для тривалих бойових дій, в умовах запеклого опору України та дійсно ядерних світових санкцій;

5. Тепер остаточно вся внутрішня/зовнішня політика РФ виходить з єдиного бункера, захованого десь серед Уральських гір. Тривале знаходження Путіна в режимі максимальної ізоляції через ковід, призвело до повного спотворення реальності, яку він сприймає. Оточення Путіна все ще боягузливо намагається йому догодити і регулярно робить інформаційні вкидання, в які президент РФ вірить ще з часів своєї роботи в КДБ/ФСБ: "ядерна зброя", "біологічна зброя", "операція ЦРУ", "план Держдепу" тощо д.

Тепер ключове питання: Як довго все це триватиме?

Важко сказати...

Однак, судячи з непрямих ознак (раніше урядом РФ здійснено закупівлю 50.000 мішків для трупів), російська армія готова на свої прямі втрати в 50.000 осіб особового складу. Мабуть, стільки ж вона втратить у вигляді поранених і полонених! Таким чином РФ готова покласти в Україні не менше 100.000 своїх солдатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Сумщині серед поля затримали майже три десятки "визволителів", що заблукали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини