Головна Новини Суспільство події Війна не припиняється: як зробити так, щоб РФ швидше впала - що може змусити Путіна зупинитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна не припиняється: як зробити так, щоб РФ швидше впала - що може змусити Путіна зупинитися

Припинення російської агресії проти України багато в чому пов'язують із тим, як скоро впаде режим Путіна

20 травня 2022, 09:48 comments1381
Поділіться публікацією:

Увечері 19 травня у своєму зверненні президент Володимир Зеленський подякував США за новий пакет підтримки України та демократії у нашому регіоні на 40 млрд доларів. Також наголосив, що Євросоюз виділяє Україні мільярди. При цьому Росія продовжує обстріл України, знищуючи в тому числі мирні міста та цивільне населення, мріючи про анексію нових територій. Як зробити так, щоб РФ швидше впала? Який компонент, крім військового, може зіграти тут свою роль? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Війна не припиняється: як зробити так, щоб РФ швидше впала - що може змусити Путіна зупинитися

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Ми ще побачимо з'їзд партії "Єдина Росія", де буде розвінчано культ Путіна

Директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки, екс-представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій та Луганській областях, правозахисник Павло Лисянський розмірковує так:

"Міжнародні партнери України ніколи не визнають окупації нових територій України РФ. Тим часом це не зупинить Кремль. Досить згадати досвід Криму та Донбасу. Але запровадження жорсткіших санкцій обрушить економку РФ, що призведе до соціально-економічних протестів усередині РФ".

Крім того, продовжує Павло Лисянський, у Росії є етно-конфесійний сепаратизм, підкріплений регіональним сепаратизмом. Але ці процеси, підкреслює він, активізуються лише за послаблення значного федерального центру. Значить, завдання України та її спецслужб послабити федеральний центр, щоб Росія скоріше впала, пояснює експерт.

"Я переконаний, що в РФ настане переломний момент, коли там активізується "Український синдром" за аналогом з "афганським". Ветерани окупаційних військ, що вижили, повернуться додому, але будуть пригнічені і без роботи. Настануть "свинцеві часи". Таке вже було в Італії "свинцеві 70-ті". Росію захлинуть нові кримінальні війни, підкріплені економічною кризою, – прогнозує Павло Лисянський. – Підхльоснути ці процеси може і масово "вантаж 200" (загиблі), а також колосальна кількість нібито "безвісти зниклих". Думаю, переломний момент у війні з РФ розпочнеться із внутрішнього розвалу Росії. І ми всі ще побачимо з'їзд партії "Єдина Росія", де буде розвінчано культ Путіна".

Україна має нові можливості демонтажу РФ у нинішньому вигляді

Політолог Володимир Цибулько зазначає, що Зеленський став міжнародною фігурою навіть вагомішим за Путіна. Те ж опитування журналу TIME показало, що український лідер став найвпливовішою людиною року.

"Це дає нові можливості для всієї України, – упевнений політолог. — У тому числі — можливість демонтажу РФ у нинішньому вигляді".

На думку Володимира Цибулька, слід стимулювати національні рухи в суб'єктах РФ, а паралельно із цим продовжувати арешти активів оточення Путіна та витіснення Росії з вуглеводних ринків та ринку озброєнь.

"Продовольчий ринок не варто чіпати, оскільки це суттєво підвищує ціни на продовольство у світі", – пояснює експерт.

Необхідно стовідсоткове ембарго на все, чим торгує Росія

Політичний експерт Олександр Антонюк упевнений, що зупинити російську агресію проти України та запустити процес розпаду країни-агресора може низка факторів.

"По-перше, необхідне стовідсоткове ембарго на все, чим торгує Росія. Абсолютно на все. Жодні економічні втрати та тимчасові труднощі тих чи інших країн не варті тих жертв, які щодня приносить Україна, борючись зі світовим злом, уособленням чого є зараз Росія. Все можна компенсувати, окрім людських життів. А саме українці платять зараз найстрашнішу ціну, самотужки протистоїть на полі бою агресору", – наголошує експерт.

По-друге, він вважає за необхідне превентивні удари по максимальній кількості військових баз, стратегічній інфраструктурі РФ. Включаючи весь її військово-морський флот – Балтійський, Північний, Чорноморський, Тихоокеанський та Каспійську флотилію.

"Тільки так можна заощадити час = життя у цій війні", – вважає Олександр Антонюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — штурм ключового міста Донбасу в окупантів знову провалився: у Генштабі розповіли подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини