Головна Новини Суспільство події Війна між Китаєм та США: колишній командувач НАТО дав прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна між Китаєм та США: колишній командувач НАТО дав прогноз

Китай претендує на володіння переважно Південно-Китайського моря, всупереч міжнародному морському праву і поглядам багатьох інших країн світу

29 грудня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Є великі сумніви, що Китай буде готовий до потенційної війни зі США "протягом приблизно 10 років". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив адмірал ВМС США у відставці, колишній верховний головнокомандувач НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс, пише Newsweek.

Війна між Китаєм та США: колишній командувач НАТО дав прогноз

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

На питання, чи може напруженість, спричинена територіальними суперечками в Південно-Китайському морі, перерости в нову світову війну, адмірал сказав, що США та їхні регіональні союзники мають 10-річний "пільговий період", щоб підготуватися до можливої війни з Китаєм.

"Незважаючи на те, що Китай будує величезний флот, навіть незважаючи на те, що вони діють агресивно, вони ще не готові. Якби ми опинилися у війні з Китаєм, то це були б не тільки США і Китай. У нас є союзники за договором, які пообіцяли прийти і взяти участь у такій військовій кампанії, як ця [...] Японія, Південна Корея, Філіппіни, Австралія, Нова Зеландія", — зазначив Ставрідіс.

Він заявив, що це велика вогнева міць. Китай, за його оцінками, не буде готовий протистояти США дуже зрілим чином протягом 10 років.

"Я думаю, що у нас тут є певний період відстрочки, коли ми можемо зміцнити нашу армію, щоб зберегти стримування і також постарайтеся використати дипломатію та решту коштів, які нам потрібні, щоб зняти напругу у відносинах", – заявив Джеймс Ставрідіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на симпозіумі з нагоди 130-річчя від дня народження засновника країни Мао Цзедуна, заявив про неминуче "возз'єднання" Тайваню з материковим Китаєм.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін розповів Сі Цзіньпіну, скільки років зібрався воювати з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 грудня 2023, 12:24

Так война между Китаем и США де-факто уже давно идет. Только пока не напрямую, а чужими руками. Си выставил хуйло со своей стороны, а Байден зелю со своей. Вот и все дела. А вообще ,конечно, нехорошая каша в мире заваривается. Это все пахнет третьей мировой.

Донбас

29 грудня 2023, 09:37

Цель освободительной миссии украинской армии - это выход на границы 1991 года. Ну допустим, как-то там в мечтах и выйдем, а дальше что? Что рашистам будет мешать и дальше также обстреливать ракетами наши города? Такие цели в войне может ставить только правительство, которое совершенно не заинтересованно в победе, а заинтересованно лишь только в обогащении своего кармана путем воровства и обмана. Так что мрут наши солдатики за зря, ну не за зря, а за обогащение зеленых выблядков. С этой мерзкой, циничной властью победы не будет, мочить этих тварей надо, мочить.


Новини