Головна Новини Суспільство події Вивезли більше 17 млн доларів: журналісти дізналися, як родина Суркісів виїхала з України на початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Вивезли більше 17 млн доларів: журналісти дізналися, як родина Суркісів виїхала з України на початку війни

Журналісти з'ясували, що родина вивезла 17 мільйонів доларів з України

22 березня 2022, 00:45 comments3135
Поділіться публікацією:

"Українська правда"  інформує про  подробиці виїзду Ігоря та Григорія Суркісів з нашої країни та інших пасажирів їх автомобілів  в час, коли розпочалось  повномасштабне  вторгнення Росії.При цьому, журналісти видання посилаються на поінформовані джерела  в середовищі правоохоронців.

Вивезли більше 17 млн доларів: журналісти дізналися, як родина Суркісів виїхала з України на початку війни

За інформацією журналістів бізнесмени покинули Україну на початку війни (фото з відкритих джерел)

За даними документів прикордонної служби, що  отримали журналісти видання, Суркіси виїхали в Угорщину  на двох окремих автомобілях ще  26 лютого між 22:40 і 23:00.

Джерела в українській прикордонній службі повідомили, що обидва Суркіси виїжджали не декларуючи готівкові кошти на  українській митниці. Але  на угорському митному пункті оформили власні готівкові кошти на суму 17,6 мільйона доларів.

Перетнули  кордон  через пункт "Вилок", що розташований в Закарпатській  області.

Нардеп  Григорій Суркіс виїжджав на іномарці  Mercedez-Benz ML-500. Її ринкова вартість  100 тисяч доларів без розмитнення, це понад 2,8 млн гривень. Разом з ним їхали Кулешов Микита (2002 року народження), Кострикіна Зоя (1961 року народження), Олексій Борисов (1993 р.н.) і Шевчук Дана (1996 р.н.).

Олексій Борисов (28 років) та Кулешов Микита (20 років), що переїхали кордон разом з парламентарем, це його онуки.  В час  дії воєнного стану їх виїзд закордон мав би бути обмеженим, адже молоді чоловіки  підлягають військовому обліку, як вказано в президентському указі  про загальну мобілізацію.

Молодший з братів — Ігор Суркіс їхав у броньованій машині Maybach S650 з Ольгою Романовою, яка є громадянкою РФ, Суркісом В’ячеславом та Суркіс Яною. За цінами ринку, такий  автомобіль коштує  майже 700 тисяч доларів без розмитнення, це понад 20 мільйонів гривень.

Документи  Григорія та Ігоря Суркісів реєстрували  один і той же  наряд працівників прикордонної служби та  співробітників митниці, що оформляли перетин кордону Анастасії Котвіцької, яка є дружиною соратника екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Котвіцька могла перевезти у чемоданах більше 30 мільйонів доларів в готівці, не  декларуючи її.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на українській митниці "не помітили" валізи з мільйонами доларів і євро.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

денис

22 березня 2022, 01:36

Алекей, в этой стране ее нет, а самое обидное то что будут гибнуть пока запад отмашку не даст....а потом все вернется на круги свои.....будут бабло деребанить после типа победы.....ну и само собой голод бо посевов 0

Алекей

22 березня 2022, 01:15

И что? Этих пограничников, которые на пункте пропуска стояли, казнить (на передовую...) твари!!! Все решается за бабло ?! Ребята гибнут, а эти твари как крысы... ПРОТИВНО. Где же справедливость?


Новини