Головна Новини Суспільство події Вітренко: якщо у лютому хоча б два тижні буде -15, то країна матиме проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко: якщо у лютому хоча б два тижні буде -15, то країна матиме проблеми

Глава "Нафтогазу" не виключає проблем із опаленням у країні, якщо зима буде надто холодною

17 грудня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Якщо в лютому протягом хоча б двох з половиною тижнів поспіль стоятимуть сильні морози, коли на термометрі буде -15 і нижче, то справді країна може мати серйозні проблеми з опаленням. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі програми "Право на владу" розповів голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Вітренко: якщо у лютому хоча б два тижні буде -15, то країна матиме проблеми

Юрій Вітренко. Фото: Экономічна правда

При цьому Юрій Вітренко уточнив, що такі ж тривожні питання, коли температура опускалася нижче за нуль були і три, і десять років тому, тому що людство ще не винайшло таких енергетичних систем, які б будувалися для того, щоб не було жодних складнощів, незважаючи на перепад температур. Для того, щоб бути на 100% впевненим і не боятися непередбачених обставин – мають бути просто величезні запаси газу, мають бути просто нереальні сховища, причому вони мають бути не обмежені добовим відбором із цих сховищ. Це потребує величезних фінансів. Тому навіть найбагатші та найвпливовіші країни не можуть дозволити собі таке благо.

"У нас зараз запасів газу в газосховищах більше, ніж зазвичай. Ми прогнозуємо, наприклад, на 1 січня на 3% більше запасів газу, ніж середні запаси газу, наприклад, у 2015-му-2019-му році. Зараз у нас нормальні запаси газу, які створила держава", – наголосив Юрій Вітренко.

Щодо запасів вугілля, то Вітренко погодився з тим, що запаси справді критично низькі, менші, ніж раніше.

"Шантаж вугіллям та газом з боку Росії не припиниться ніколи. Щоб позбавитися цього шантажу, Україні потрібно ставати енергонезалежною і перестати імпортувати газ та нафтопродукти. Потрібно ставати енергоефективною країною", – наголосив голова "Нафтогазу".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Офісі президента не стали вже приховувати та визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля. Проблема існує, пороте у влади є алгоритм її вирішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини