Головна Новини Суспільство події Висадки астронавтів на Місяць до 2025 року не буде: у NASA назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Висадки астронавтів на Місяць до 2025 року не буде: у NASA назвали причину

Американську місячну місію, в рамках якої планується висадити астронавтів на поверхню супутника Землі, перенесено на 2025 рік.

10 листопада 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Американську місячну місію, в рамках якої планується висадити астронавтів на поверхню супутника Землі, відкладено на 2025 рік. Як передає видання "Коментарі", про це розповів представникам мас-медіа глава NASA Білл Нельсон, пише "Медуза".

Висадки астронавтів на Місяць до 2025 року не буде: у NASA назвали причину

Висадка астронавтів на Місяць. Фото: knews.kg

Спочатку плани були такими, що висадка астронавтів на Місяць мала відбутися 2024 року. Зокрема, такі плани озвучував екс-президент США Дональд Трамп, щойно став головою Білого Дому. І ось тепер, проаналізувавши все, у NASA визнають, що мета, яку поставив Трамп, не була реалістичною, бо технічно її реалізувати за такий короткий період часу неможливо.

Зміщується як дата висадки астронавтів на Місяць, так й інші плани. Так, буде перенесено дату обльоту супутника Землі кораблем без екіпажу. Раніше планувалося, що це станеться у 2021 році. Тепер називають сроки не раніше весни 2022 року. Обліт Місяця кораблем з екіпажем зміщується з 2023 року на 2024-й.

Білл Нельсон розповів, що змістити плани довелося через різні причини, але однією з них є судові суперечки за участю Blue Origin Джеффа Безоса та SpaceX Ілона Маска. З'ясування в суді, хто правий, а хто винен забрали більше півроку часу, які можна було б витратити на підготовку до місячної місії. Цей час уже не повернути і тепер доводиться надолужувати втрачене, щоб все ж реалізувати заплановане.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, які зміни відбудуться на Землі, якщо наш єдиний супутник Місяць раптово зникне з неба. Наслідки можуть бути незворотними. Зникнення Місяця позначиться на процесах життєдіяльності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини