Головна Новини Суспільство події Вільне від коронавірусу місто: у Моршині вакцинували 66% дорослого населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вільне від коронавірусу місто: у Моршині вакцинували 66% дорослого населення

В курортному містечку вже дві дози вакцини отримало майже 70% містян

6 серпня 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

За два місяці у прикарпатському місті Моршин на коронавірус не захворів жоден його житель. Запобігти смертельній недузі, яка полонила цілий світ, допомогла майже стовідсоткова вакцинація. У курортному містечку вже дві дози вакцини отримало майже 70% містян. Інформує про це на власній сторінці у Facebook Міністерство охорони здоров’я.

Вільне від коронавірусу місто: у Моршині вакцинували 66% дорослого населення

Моршин (фото з відкритих джерел)

Городянам пощастило, адже їхнє місто обрали для реалізації пілотного проєкту у боротьбі з пандемією.

Як інформують представники МОЗ, "принаймні однією дозою було щеплено 72,4% жителів, повністю завершили вакцинацію двома дозами — 66%".

Можна сказати, що львівський Моршин – це територія, яка вільна від смертельного вірусу. Адже діагноз "COVID-19" місцевому городянину ставили ще 20 червня. Нових зареєстрованих пацієнтів з вірусом зараз у місті немає.

Жителі міста вакцинувалися вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами AstraZeneca і Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Важливо, що МОЗ інформує про те, що зараз провакциновано вже близько чотирьох мільйонів українців.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що Ляшко розповів, яку допомогу надасть Німеччина Україні в боротьбі з COVID-19. Уряд Німеччини обіцяє надати Україні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу. У Берліні вважають це важливим кроком. Він додав, що в разі, коли людина не може отримати другу дозу цієї чи іншої вакцини, необхідно звернутися на гарячу лінію 0 800 60 20 19. За його словами, відсутність вакцин на місцях пояснюється швидше за все людським фактором. Як відомо, Німеччина використовує зареєстровані регулятором ЄС (EMA) препарати Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna і Johnson&Johnson. Зараз в країні повністю вакцинували вже більш ніж 42% населення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини