Головна Новини Суспільство події Використання цивільними зброї проти окупантів: в Нацполіції надали пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Використання цивільними зброї проти окупантів: в Нацполіції надали пояснення

В Нацполіції пояснили, хто може використовувати зброю проти окупантів

10 березня 2022, 15:23
Поділіться публікацією:

Голова Нацполіції Ігор Клименко пояснив особливості реалізації закону "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", що передбачає використання зброї проти окупантів цивільними особами. Про це повідомляють в прес-службі Національної поліції.

Використання цивільними зброї проти окупантів: в Нацполіції надали пояснення

Фото ілюстративне / Pixabay

Відповідно до статей закону громадяни, що мають дозволи на використання зброї та навички нею користуватися, можуть боротися проти російських окупантів та застосовувати вогнепальну зброю.

"Законотворці легалізували використання цивільними власної нагородної, спортивної (пістолети, револьвери, гвинтівки, гладкоствольні рушниці), мисливської зброї. Але виключно для відсічі збройної агресії проти України! Застерігаю всіх від спроб використати зброю в злочинних цілях. Лише проти окупантів — для захисту держави!", — наголосив Ігор Клименко.

Зброю за спрощеною процедурою можуть отримати ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ, Нацполіції, НАБУ, Служби судової охорони, державної пожежної охорони, податкової міліції, БЕБ чи Державної кримінально-виконавчої служби, учасники бойових дій тощо. Всі, хто отримає зброю, будуть закріплюватися за підрозділами поліції або тероборони. Таких громадян залучатимуть до виконання оборонних завдань та забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів. Крім того, осіб, яким видали зброю, вноситимуть до Інформаційного порталу Національної поліції України.

Відповідно до статті 2 закону, цивільні особи можуть використовувати зброю аналогічно застосуванню зброї військовослужбовцями під час відсічі збройної агресії проти України. Відповідно до статті 3, цивільні особи не несуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України. Використання зброї проти окупантів дозволено на період дії воєнного стану. Після його скасування протягом 10 днів особи, що отримали зброю, мають повернути її до правоохоронних органів.

Як повідомляв портал, тіла окупантів спалюють у ямах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини