Головна Новини Суспільство події Вихідні на новорічні свята: чи чекати на українців додаткового відпочинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихідні на новорічні свята: чи чекати на українців додаткового відпочинку

Через війну більшість українців не матиме можливості мати додаткові вихідні на свята

5 грудня 2022, 09:20 comments2588
Поділіться публікацією:

Україна наближається до сезону новорічних та різдвяних свят, під час яких у українців завжди випадала можливість відпочити за рахунок додаткових вихідних. У цьому ж році, враховуючи, що діє воєнний стан, від додаткової можливості відпочити цілком можливо доведеться відмовитися. Чому так — читайте далі в матеріалі.

Вихідні на новорічні свята: чи чекати на українців додаткового відпочинку

Новорічні свята. Фото: з відкритих джерел

Так сталося, що найближчі свята припадають на вихідні. 25 грудня – католицьке Різдво (неділя). 31 грудня – останній день у році (субота). 1 січня – Новий рік (неділя). 7 січня – Різдво (субота).

Як йдеться у статті 73 Кодексу законів про працю наступні понеділки у свята, віжповідно мають бути додатковими вихідними днями. Цього року це було б 26 грудня, 2 та 9 січня. Але не слід забувати, що в умовах воєнного стану в Україні скасовують усі додаткові вихідні на свята. Вперше українці з цим зіткнулися 8 березня 2022 року, коли було скасовано додатковий вихідний.

Народні обранці вже втретє продовжили воєнний стан. Отже, його становища діють і зараз. Саме тому, якщо ви працюєте офіційно у держструктурах, не варто розраховувати на додаткові вихідні. Інша річ, якщо ви працевлаштовані на приватному підприємстві та ваш роботодавець може піти вам на зустріч, створивши свій графік та давши вам відпочити на новорічні свята.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи виправдана "стеля" ціни на російську нафту – чому саме на такий крок пішов Європейський Союз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не вважають тіла загиблих: у РНБО пояснили, що зараз відбувається під Бахмутом.    




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини