Головна Новини Суспільство події Вихід Росії із договору про заборону ядерних випробувань: з'явилася реакція ЄС та США
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихід Росії із договору про заборону ядерних випробувань: з'явилася реакція ЄС та США

Росія як учасниця Договору про нерозповсюдження ядерної зброї зобов'язалася працювати над швидким набранням чинності ДВЗЯВ і просувати його по всіх каналах

3 листопада 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Оголошене рішення путінського режиму відкликати свою ратифікацію ДВЗЯВ ставить під загрозу всю міжнародну архітектуру ядерного нерозповсюдження та контролю над озброєнням та несе загрозу світовій стабільності. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

Вихід Росії із договору про заборону ядерних випробувань: з'явилася реакція ЄС та США

США та ЄС. Фото: із відкритих джерел

Європейський дипломат зазначив, що Євросоюз шкодують, що Москва ухвалила таке рішення. Боррель нагадав, що всі країни ЄС дотримуються ДВЗЯВ та стежать за виконанням усіх норм.

"Договір є інструментом надзвичайної важливості для ядерного роззброєння та нерозповсюдження. Він встановив потужну норму проти ядерних випробувань, яку поважають у всьому світі", – заявив Боррель.

Він закликав Кремль з повагою ставитися до цілей та завдань Договору.

У той же час, глава Держдепу США Ентоні Блінкен назвав рішення РФ вийти з договору про заборону ядерних випробувань – "безвідповідальним кроком".

Вашингтон також наголосив, що Москва продовжує рух у неправильному напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія знову загрожуватиме ядерною зброєю: який закон підписав російський диктатор Володимир Путін.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міністр оборони США Ллойд Остін, аргументуючи важливість допомоги як Ізраїлю, так і Україні, наголосив, що глобальна безпека безпосередньо залежатиме від результату цих воєн. Радник Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про необхідність припинення існування РФ у тому стані, в якому вона зараз. Лише так, вважає він, вдасться уникнути ще більшої війни у майбутньому. Ну, а Північна Корея, яка активно постачає Росії снаряди для війни проти України (і, схоже, одержуючи натомість допомогу у запуску шпигунського супутника), попереджає, що незабаром розпочнеться Третя світова війна. Про що говорять ці заяви та приготування низки країн? Чи ще є можливість зупинити світову війну – чи вона вже йде? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини