Головна Новини Суспільство події Вихід один – евакуація: мешканців Херсона закликали не зволікати та їхати з міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихід один – евакуація: мешканців Херсона закликали не зволікати та їхати з міста

Пропонується безкоштовна евакуація до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину або в західні регіони.

22 листопада 2022, 09:40 comments2170
Поділіться публікацією:

Українська влада пропонує жителям деокупованого Херсона евакуюватися на зимовий період у безпечніші області країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вихід один – евакуація: мешканців Херсона закликали не зволікати та їхати з міста

Верещук закликала жителів Херсона евакуюватись на зимовий період. Фото: УНІАН

Міністр зазначила, що заклик евакуюватися з Херсона насамперед спрямований до найуразливіших категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих та маломобільних. Зважаючи на складну ситуацію в обласному центрі та проблеми з інфраструктурою, городяни можуть евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни.

"Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину та Хмельниччину та в інші західні регіони України", — написала Ірина Верещук.

За її словами, переселенці можуть не хвилюватись – держава їх забезпечить житлом. Людям буде гарантовано безкоштовне проживання у притулках, гуманітарну допомогу, харчування, медичну підтримку. Також буде надано допомогу в оформленні довідки внутрішньо переміщеній особі (ВПО) та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна, записавшись особисто у "Пункті незламності", що розташований у Херсоні на Площі Свободи. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА, повідомити чат-бот волонтерської організації "Helping to leave" або звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції (короткий номер 15-48).

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС знайшли альтернативу енергетичним постачанням із РФ: чи зуміє Європа перейти на Середню Азію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ готується до вторгнення з Білорусі: у ВП назвав два напрямки можливого нападу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини