Головна Новини Суспільство події Юрій Луценко, який одужав від COVID-19, розкритикував антикоронавірусну політику уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Луценко, який одужав від COVID-19, розкритикував антикоронавірусну політику уряду

Але виходу з ситуації, що склалася, Юрій Луценко не запропонував

10 листопада 2020, 15:49
Поділіться публікацією:

Юрій Луценко, який одужав від коронавірусу, написав у Facebook пост, в якому критикує уряд України через його політику в боротьбі з COVID-19.

 Юрій Луценко, який одужав від COVID-19, розкритикував антикоронавірусну політику уряду

"Вчора виписався з лікарні. Боротьбу з ковідом виграв. Спасибі лікарям, рідним, друзям.

І все ж, цей пост не про оптимізм. Я про повний провал протидії пандемії в Україні. Що повинен був зробити за ці 7 місяців Уряд? В Україні у 2020 створено 136 нових, укрупнених районів. Уряд має створити 136 базових антиковідних центрів. Це — 136 лабораторій для тестування (200 350 млн грн). Це — 136 кисневих пунктів (400 — 550 млн грн). Це — 136 апаратів КТ (1000 — 1400 млн грн). Це — страхування і доплати лікарям. Нічого з цього не зроблено".

Луценко розповідає про наслідки, які спричинила, на його думку, провальна політика нинішнього уряду. За словами колишнього Генпрокурора, в сільській місцевості та райцентрах у людей немає можливості потрапити в інфекційну лікарню, отримання результатів тестування на наявність вірусу в організмі колосально відстає в термінах, в лікувальних установах, за словами Луценка, нестача кисню, а також застаріле обладнання для забезпечення їм хворих. Також Луценко стверджує, що практично третина медперсоналу перехворіли на коронавірусну хворобу, а обіцяних 300 відсотків премії "за шкідливість" вони не отримують.

Водночас колишній чиновник наводить як приклад випадок, коли гроші з антиковідного фонду було перераховано на ремонт дороги.

"Як, наприклад, за тиждень до виборів 10 млрд грн (!) віддали на 30 км (!) бетонки під Решетилівкою. Це, до речі, удвічі дорожче, ніж ті ж роботи тієї ж фірмою при "баригах", — пише Луценко.

Привівши свої доводи, екс-генпрокурор пропонує Уряду разом з коаліцією більшості "добровільно" піти у відставку.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у колишнього генпрокурора України Юрія Луценка виявили онкологію. Зараз він бореться за своє здоров'я, і намагається перемогти хворобу. Про це політик особисто повідомив на своїй сторінці в Facebook.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини