Головна Новини Суспільство події Відсутність російських ракетоносіїв у Чорному морі: успіхи України на морському фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсутність російських ракетоносіїв у Чорному морі: успіхи України на морському фронті

У Чорному морі ворожі ракетоносії не виходили на чергування вже два тижні

4 березня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

Завдяки ефективним діям українських морських безпілотників, останні два тижні російський флот не наважується виходити на чергування в акваторії Чорного моря. Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України, під час телемарафону.

Відсутність російських ракетоносіїв у Чорному морі: успіхи України на морському фронті

Два тижні ворожі ракетоносії не виходили на чергування у Чорне море

"У нашій зоні відповідальності ми спостерігаємо що, дійсно, виходів кораблів на бойове чергування фактично не фіксується. Вони забезпечують охорону та оборону свого пункту базування поблизу Новоросійська. Станом на зараз, за нашими даними, в акваторії Чорного моря один такий патрулюючий корабель. акваторії Азовського — теж один. Вони контролюють цивільне судноплавство через Керч-Єнікальську протоку. Ракетоносії перебувають у пунктах базування з 19 лютого і не виходили на чергування", — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що у відповідь противник посилив розвідувальну активність, прагнучи виявити українські ППО. Ракети типу Х-31П, що використовуються російськими силами, призначені для виявлення та знищення радіолокаційних станцій та систем ППО.

У поточній ситуації акцент ворога на застосуванні протирадіолокаційних ракет свідчить про зміну тактики та спроби адаптації до успішних дій українських сил.

Раніше "Коментарі" писали, що російські війська зазнають труднощів із плануванням операцій, пов'язаних зі штурмом українського плацдарму на лівому березі Херсонської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини