Головна Новини Суспільство події Відстрочка від мобілізації: навіщо жінка влаштувала самопідпал
commentss НОВИНИ Всі новини

Відстрочка від мобілізації: навіщо жінка влаштувала самопідпал

Жінка підпалила себе біля суду на Київщині

19 липня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у мережі активно обговорюють інцидент, коли жінка підпалила себе, бо її чоловікові не дали відстрочки від мобілізації. Проте поліція цю версію спростувала. Жінка підпалила себе під будинком суду. Інцидент стався у селищі Рокитне на Київщині.

Відстрочка від мобілізації: навіщо жінка влаштувала самопідпал

На Київщині жінка підпалила себе перед будинком суду. Фото: із відкритих джерел

У пабліках, де з'явилося моторошне відео, йдеться про те, що 35-річна жінка облилася горючою речовиною і підпалила себе нібито через те, що її чоловікові відмовили у відстрочці від мобілізації.

На кадрах видно, як один із працівників вибігає з будівлі з вогнегасником і одразу починає гасити полум'я. На місце події одразу викликали швидку медичну допомогу.

Згодом у поліції Київської області прокоментували інцидент. За інформацією від правоохоронців, ні про яку відстрочку не йдеться. Жінка з чоловіком вирішували питання в судовому порядку щодо прав на дитину.

Слідчі поліції Київщини за фактом доведення до самогубства розпочали досудове розслідування (ч. 1 ст. 120 Кримінального кодексу України).

"По приїзду медиків жінка була притомна, але отримала близько 70% опіків тіла. Її терміново доставили до лікарні", – додали правоохоронці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні, 18 травня 2024 року, набув чинності новий закон про мобілізацію, який запроваджує низку важливих нововведень, що дозволяють звільнити від мобілізації чоловіків та жінок, які мають під своєю опікою трьох і більше дітей до вісімнадцяти років, а також осіб, які доглядають дітей з інвалідністю.

Однією із ключових інновацій є запуск державного реєстру "Оберіг", який автоматизує процес визначення права на відстрочку. Цей реєстр взаємодіє з іншими базами даних, забезпечуючи оперативне та безпомилкове виявлення осіб, які мають право на відстрочку.

Також видання "Коментарі" повідомляло — головні висновки перезавантаження мобілізації: чи є привід для хвилювання. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини