Головна Новини Суспільство події Відставний генерал ЗСУ Кривоніс розповів, чому ухиляється від фронту: «щоб не стати конкурентом Зеленському»
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставний генерал ЗСУ Кривоніс розповів, чому ухиляється від фронту: «щоб не стати конкурентом Зеленському»

Кривоніс розповів, чому не пішов воювати на передову

28 червня 2022, 17:35 comments1026
Поділіться публікацією:
















Відставний генерал ЗСУ Сергій Кривоніс в ефірі UMN під час інтерв'ю з журналістами Олексієм Бобровніковим та Миколою Фельдманом уперше публічно визнав, що він не має жодного відношення до ЗСУ.

Відставний генерал ЗСУ Кривоніс розповів, чому ухиляється від фронту: «щоб не стати конкурентом Зеленському»

Сергій Кривоніс, фото з відкритих джерел

"Офіційно ні (не залучено до ЗСУ, — ред.). Зеленський заборонив мені служити", — сказав Кривоніс, відповідаючи на пряме запитання, чи служить він у Збройних силах.

Питання журналіста було до речі, бо у своїх численних інтерв'ю Кривоніс називає себе не інакше, як "генерал ЗСУ" і завжди замовчує той факт, що його звільнили з лав Збройних сил України ще 2021 року за власним рапортом.

Кривоніс на всі ефіри одягає військову форму, хоч у його випадку, це не більше, ніж маскарад. Далі, відповідаючи на запитання, чому ж він не служить, чому не йде на передову, маючи за плечима якийсь, але досвід, Кривоніс видав найабсурдніше з можливих виправдань.

"Мої документи були на руках і пішли на перших осіб Збройних сил. Я поставив питання прямо, чому ні, — тому що особисто заборонив президент, розглядаючи мене як майбутнього конкурента на майбутніх виборах", — сказав Кривоніс.

Прикриватися уявною конкуренцією з президентом міг здогадатися хіба що дуже бездарний вояка. А сам Зеленський навряд чи зараз згадає, хто такий цей Кривоніс взагалі.

Додамо, що у 2019 році Кривоніс справді балотувався у президенти. Він був підсадною качкою Порошенка, на користь якого потім зняв свою кандидатуру. Це, щоправда, мало чим допомогло "гетьману", але слава "кандидата у президенти" Кривоносу досі, мабуть, не дає спокою.

Крім іншого, в інтерв'ю UMN він ще розповів, що нібито обороняв Жулянський аеропорт, який навіть не був атакований російськими військами. Навпаки, за даними політичних телеграм-каналів, з ініціативи Кривоноса злітну смугу аеропорту Жуляни залили мастильними матеріалами, чим спричинили її непридатність. Тобто українські літаки у Києві на той момент не мали змоги злітати.

Втім, як писали раніше "Коментарі", Кривоніс систематично дискредитує українську армію не лише своїми діями, а й заявами.

При цьому, в особистих розмовах з оточенням, Кривоніс намагається створити видимість близькості своїх відносин із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, називає останнього виключно недбало, на ім'я: "Валера тупить", "Валера сказав, що я мав рацію…".

Насправді ж, Кривоніс у системі ЗСУ – ніхто, і його спроби позиціонувати себе військовим чи військовим експертом, як говорять журналісти, у службовців та командування ЗСУ викликають жалість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини