Головна Новини Суспільство події Відносини з Ізраїлем розпалюються: Україна може не пустити хасидів до Умані
commentss НОВИНИ Всі новини

Відносини з Ізраїлем розпалюються: Україна може не пустити хасидів до Умані

Україна закликає уряд Ізраїлю переглянути політику щодо українців, які приїжджають до цієї країни

21 серпня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ закликає владу Ізраїлю негайно переглянути ставлення до громадян України, які прибувають до країни. Ті труднощі, які виникають в українців під час перетину кордону Ізраїлю, посол України в цій державі Євген Корнійчук назвав приниженням. Якщо ситуацію не буде переглянуто і вона не покращиться вже найближчим часом – Україна залишає за собою право вжити дзеркальних заходів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві посольства України в Ізраїлі.

Відносини з Ізраїлем розпалюються: Україна може не пустити хасидів до Умані

Україна може не пустити хасидів до Умані. Фото з відкритих джерел

Український посол в Ізраїлі безпосередньо адресував своє звернення до прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, закликавши того провести аналіз і втрутитися в ситуацію, посприявши тому, щоб ставлення до українців, які приїжджають до Ізраїлю, змінилося на краще.

"Уряд України не зазнає приниження своїх громадян при в'їзді до Ізраїлю. Ми зупинимо дію наших двосторонніх угод про безвізовий режим, як передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант лежить на столі нашого уряду", — наголосив український дипломат.

Він також припустив, що якщо з боку Ізраїлю не будуть зроблені кроки на зустріч Україні, уряд може піти на той крок, що видати заборону на в'їзд ізраїльтян в Умань, де щороку хасиди-прочани святкують іудейський Новий рік.

Євген Корнійчук заявив, що зараз багато залежить від позиції та рішення прем'єр-міністра Нетаньяху.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Ізраїль, який продовжує відмовлятися допомагати Україні зброєю, ще й зміцнює відносини з Росією, що викликало різку реакцію українського посольства. Про що говорить те, що відбувається? Як українсько-ізраїльські відносини можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини