Головна Новини Суспільство події "Відкол" частини України і відгомони вибачень Зеленського перед Кадировим: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відкол" частини України і відгомони вибачень Зеленського перед Кадировим: яким був понеділок

Сьогодні, 20 липня, сталася масштабна аварія на залізниці та обшуки в "Укравтодорі" через затримання його колишнього керівника Славоміра Новака в Польщі

20 липня 2020, 18:30 comments1221
Поділіться публікацією:

Гучна справа. У Польщі затримали колишнього керівника "Укравтодору" Славоміра Новака, у зв'язку з чим сьогодні в офіси української компанії наскочили співробітники Національного антикорупційного бюро. Щоб покарати потенційних корупціонерів, НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура України та польське Центральне антикорупційне бюро вирішили об'єднати зусилля. Спільно правоохоронці перевіряють, чи причетні посадовці до злочинної організації, яка відмивала гроші у сфері дорожнього господарства. Обшуки проводили одночасно у двох країнах — Україні та Польщі. В Україні силовики влаштували кілька обшуків у Києві та Львові, зокрема — в офісі "Укравтодору".

"Відкол" частини України і відгомони вибачень Зеленського перед Кадировим: яким був понеділок

Справа Кремля? Глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав від президента України Володимира Зеленського "підтвердити" вибачення, яке  близько півтора року тому він попросив за те, що в одному з шоу студії "Квартал 95" показали гумористичний ролик, котрий має до нього відношення. Також він закликав Зеленського зробити перший крок для вибудовування нібито "добросусідських відносин між Москвою і Києвом". Чому раптом зараз і як повинен (і власне чи повинен) реагувати Офіс президента України - на ці питання "Коментарям" відповіли експерти.

НП з поїздами. На Придніпровській залізниці сьогодні сталася аварія за участю вантажного поїзда. У Дніпропетровській області під Каменським на перегоні між станціями Верхньодніпровськ та Воскобійня стався схід трьох вагонів вантажного поїзда. У результаті вантаж викотився на зустрічну смугу як раз в той момент, коли по колії йшов інший вантажний склад. Електропотяг зійшов з рейок, і на залізниці на деякий час заборонили рух. У зв'язку з подією із запізненням прийшли 12 пасажирських поїздів. В їх числі  — "Бердянськ — Київ", що затримався на 5 годин.

Загроза після виборів. Голова виконавчого комітету ради Національних реформ Михайло Саакашвілі заявив, що чиновники та "феодали" на місцях готуються "до відколу від України" в процесі місцевих виборів. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чи є насправді така загроза і наскільки небезпечними для нашої країни є дії й заяви самого Саакашвілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини