Головна Новини Суспільство події Відключене відеоспостереження в столиці і смерть нардепа: експерти розповіли, як це може бути пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключене відеоспостереження в столиці і смерть нардепа: експерти розповіли, як це може бути пов'язано

Експерти пролили світло на версію слідства, чи могли отруїти нардепа

8 жовтня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Раптова смерть нардепа Антона Полякова, який прийшов в Раду від партії "Слуга народу", але був виключений з фракції після низки голосувань не по "лінії партії", вже обростає чутками. Так, за 4 дні до смерті Поляков в прямому ефірі заявив, що дав свідчення НАБУ по конвертах "слуг". Крім того, в ніч його смерті в Києві нібито відключилася система SmartCity, а з нею і всі відеокамери в місті. Дивно й те, як було знайдено тіло нардепа. Чи не забагато дивних збігів? Чи можна говорити про якусь тенденцію? У цих питаннях в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" допомогли розібратися експерти.

Відключене відеоспостереження в столиці і смерть нардепа: експерти розповіли, як це може бути пов'язано

Антон Поляков Фото УНІАН

Зараз політсили почнуть робити все можливе, щоб розхитувати ситуацію

Експерт з питань сектора оборони і безпеки, полковник СБУ у відставці Олег Стариков вважає, що про тенденцію говорити не можна, хоч недавно була дивна смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова і замах на першого помічника президента — Сергія Шефіра. Але можна говорити про те, що ситуація загострюється.

"Відставка спікера ВР Дмитра Разумкова зачепила чимало заінтересантів в тому, щоб він залишався на своєму місці, — вважає експерт. — Мова про т.зв. олігархів, тих, хто тримає політпартії, фракції і групи в парламенті. Тих, хто ставив на Разумкова як на спікера ВР. А Офіс президента, знявши його, порушив якусь рівновагу, політичний консенсус. При тому, що практично все, що спускалося, з ОП, приймалося. Турборежим. В результаті 85% законопроектів, прийнятих при Разумкові як спікері, не відповідають Конституції, законодавству України. І вчора, як мені здається, була пройдена точка неповернення. І пішов відлік до виборів — не чергових, а дострокових. Щоб відновити політичний консенсус, потрібні або нова коаліція, або дострокові вибори. Щоб це сталося, потрібне розгойдування обстановки".

Саме це, на думку Олега Старикова, могло спровокувати смерть нардепа Антона Полякова. Більш ніж дивно, коли 33-річний депутат, який вчора з палаючими очима виступав, у якого не було явних проблем із серцем — вмирає, як зараз повідомляють, від гострої коронарної недостатності і гострої ішемічної хвороби серця. Зрозуміло, що буде ще розслідування. І, якщо це все ж умисне вбивство — схоже на отруєння.

"Але важко уявити, що депутат, який може собі забезпечити високу якість життя, вийшов, умовно кажучи, на зупинці, купив горілку в кіоску і отруївся сурогатом. По всій видимості, він десь з кимось щось обговорював. Вирішували певні питання. І та людина, з якою він був, повинна дати свідчення. Що вживали, де...", — зазначив експерт.

Якщо мова все ж про злочин, економічне підґрунтя малоймовірне, вважає Олег Стариков. Швидше — політичне.

"І зараз політсили почнуть робити все можливе, щоб розхитувати ситуацію. Пройшла інформація що була відключена система відеоспостереження SmartCity. Поліція запевняє, що її не відключали. Але якщо при цьому не відслідкують по відео шлях Полякова аж до його попадання в те таксі, де його знайшли, то певні заінтересанти почнуть качати обстановку. І доводити справу до дострокового переформатування ВР. Або до формування коаліції. Якщо керівництво ОП цього не розуміє, все може привести до погіршення соціально-політичної обстановки в країні. А якщо ще платіжки будуть космічними (хоч влада обіцяла стримати тарифи) — чекай соціального вибуху", — прогнозує Олег Стариков.

Це все ж не наші методи. У нас вбивають по-іншому. Можуть розстріляти, підривати. А труїти, як того ж Литвиненка, Скрипаля, Навального — не в стилі наших спецслужб

Експерт Українського інституту політики Микита Трачук також вважає, що повідомлення про смерть Антона Полякова — більш ніж несподіване. Але закликає дочекатися результатів розслідування.

"Вже пішла конспірологія, що були відключені камери, що він був в опозиції до партії з якою прийшов у Раду, що заявляв про зарплати в конвертах, що ходив в НАБУ. Не виключаю, що такі конспірологічні моменти мають під собою певне підґрунтя. Але своє слово має сказати саме слідство", — упевнений Микита Трачук.

Коментуючи мусовану версію про можливе отруєння, він зазначив: "Це все ж не наші методи. У нас вбивають по-іншому. Можуть розстріляти, підривати. А труїти, як того ж Литвиненка, Скрипаля, Навального — не в стилі наших спецслужб або розборок між нашими ФПГ або політичними колами. Якщо це зробили росіяни — то навіщо їм труїти опозиціонера Полякова? Так що мені здається вкрай слабкою версія про навмисне отруєння вибивається зі стилю наших розбірок".

Читайте також на порталі "Коментарі" — таксист, що підвозив Полякова, розповів про останні хвилини депутата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини