Головна Новини Суспільство події Від чого частіше за все помирають українці: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого частіше за все помирають українці: дослідження

Статистика смертності в Україні показує від яких хвороб найчастіше помирають українці

7 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, за період протягом дев'яти місяців, з січня до вересня 2021 року померло 487 885 українців. Серед причин смертності громадян перше місце посідають хвороби серця, друге — онкозахворювання, третє — коронавірусна хвороба.

Від чого частіше за все помирають українці: дослідження

Від яких хвороб вмирають українці, фото з відкритих джерел

Зареєстровано 306 127 летальних випадків від хвороб серця та кровоносної системи. Від злоякісних новоутворень померло — 55 352 особи. Від хвороб органів дихання — 15 364 особи, від ідентифікованого COVID-19 — 39 356 людей, неідентифікованого COVID-19 — 658 осіб. Хвороби органів травлення призвели до смерті 18 093 осіб. Від нещасних випадків та нападів (пожежі, розбій, ДТП тощо) померло 20 816 громадян.

Якщо порівняти дані з 2020 роком, то до запровадження карантину щомісяця від захворювань дихальних шляхів помирала майже тисяча українців, половина з яких помирала від  ускладнень після ГРВІ та від пневмонії, повідомляє "Опендатабот".

За даними МОЗ, минулого року від коронавірусу померло 20 709 українців. Однак поряд з ростом кількості хворих на COVID-19 збільшилося на 34% число летальних випадків, пов'язаних з хворобами дихальних шляхів. В 2020 році померло від хвороб дихальних шляхів 16 705 людей, тоді як в 2019 році померло від хвороб легень — 12 488 людей.

Фахівці Державної служби статистики прогнозують скорочення кількості населення в Україні з огляду на темпи відтворення, зовнішньополітичні та економічні чинники.

"За найбільш вірогідними сценаріями демографічного прогнозу, чисельність населення в Україні впродовж найближчих 50 років скорочуватиметься досить швидкими темпами. Це пояснюється значною втратою демографічного потенціалу: поширеними стандартами малодітності, низькою тривалістю життя, а також несприятливим міждержавним міграційним обміном. Україна вступає до особливого етапу свого демографічного розвитку. Мала чисельність народжених протягом останнього десятиліття невдовзі визначатиме дефіцит трудових ресурсів. Натомість зростатиме частка осіб похилого віку", — йдеться в демографічному прогнозі.

Як повідомляв портал "Коментарі", до 2050 року українців може залишитися не більше 35 мільйонів. За даними Організації об'єднаних націй, чисельність українців швидко скорочується, темпи вимирання населення одні з найшвидших у світі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини