Головна Новини Суспільство події Вибух тактичної ядерної бомби: як це виглядає у реальному житті (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух тактичної ядерної бомби: як це виглядає у реальному житті (ВІДЕО)

Армія США у 50-ті роки провела випробування тактичної ядерної зброї. Американці зняли на відео ядерний вибух.

15 лютого 2024, 17:45 comments2187
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Російські політики та пропагандисти періодично погрожують застосувати тактичну ядерну зброю. Однак на скільки ця зброя є потужною. Це чудово демонструє випробування, яке було проведено армією США та збережені відеозаписи ядерного вибуху. 

Вибух тактичної ядерної бомби: як це виглядає у реальному житті (ВІДЕО)

Випробування ядерної тактичної зброї у США. Фото: скриншот відео

Після створення потужних ядерних бомб СРСР та США дійшли до висновку, що їх арсенал повинен складатись не лише з великих за силою снарядів, а й з менш потужних ракет. Так зародилась ідея тактичної ядерної зброї, яку можна використовувати на передовій для прямого удару по скупченню ворожих військ та захисних будівлях, однак без способу стерти ціле місто з лиця Землі.

До початку повномасштабного вторгнення ідея застосувати тактичну ядерну зброю практично не обговорювалась, однак через напад Росії на Україну тема знову стала актуальною. Попри те, що тактична ядерна зброє менш потужна і зазвичай не перевищує кількох кілотонн, вона все одно створює сильний вибух.

Це чудово демонструє випробування, проведене армією США в 1953 році, під час якого була використана спеціальна "атомна гармата", здатна випустити артилерійський снаряд з ядерною боєголовкою на відстань кількох кілометрів. 

Ракета, яку використовували американці, мала потужність приблизно 15 кілотонн, що близька за потужністю до скинутої бомби на Хіросіму. Це було перше і єдине подібне випробування в історії програми ядерної зброї США — після цього Пентагон більше ніколи не стріляв такими боєприпасами з гармати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни 50 років тому підірвали ядерну бомбу у Харківській області. Це був перший ядерний вибух на території України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на тривожне повідомлення з США щодо ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини