Головна Новини Суспільство події Вибори під час війни: опитування показало, як налаштовані українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори під час війни: опитування показало, як налаштовані українці

Українці висловилися про президентські, парламентські та місцеві вибори під час війни

4 квітня 2024, 17:35 comments1901
Поділіться публікацією:

Більшість наших співвітчизників не підтримують ідею проведення наступних виборів під час війни – як президентських, так і парламентських чи місцевих. Як передає портал "Коментарі", про це свідчить всеукраїнське опитування, проведене 17-21 лютого 2024 року українською соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Вибори під час війни: опитування показало, як налаштовані українці

Вибори в Україні. Фото: з відкритих джерел

За результатами соціологічного дослідження стало відомо, що найбільше опитані не підтримують ідею виборів президента України під час війни: 67% (49% респондентів обрали відповідь "однозначно не підтримую", ще 18% — "швидше не підтримую").

Підтримують ідею президентських виборів під час воєнного стану 30% опитаних (17% – однозначно, 13% – скоріше так).

Щодо виборів до Верховної Ради, 33% респондентів — за їх проведення під час війни (18% — однозначно так, 15% — швидше); 63% не підтримують (44% однозначно проти, 19% – скоріше ні).

Поведінка місцевих виборів під час дії військового стану підтримує дещо більше опитаних українців, — 39%. Водночас більшість однаково проти такої ідеї – 57% опитаних.                                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — у лютому порівняно з вереснем 2023 року частка українців, які повністю схвалюють діяльність президента України Володимира Зеленського, знизилася з 42% до 22%. Щодо роботи українського парламенту, то 40% громадян України у лютому не схвалювали діяльність Верховної Ради, ще 37% швидше не схвалювали, загальний показник перевищив 75%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини