Головна Новини Суспільство події Верховна Рада проголосувала за понад 20 законопроектів: що прийняли
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада проголосувала за понад 20 законопроектів: що прийняли

Послаблення для бізнесу, компенсація вартості пошкодженого майна, винагорода за передачу техніки ворога та іншіі законодавчі зміни

1 квітня 2022, 17:18 comments1145
Поділіться публікацією:

1 квітня український парламент відвідала президентка Європейського Парламенту — Роберта Мецола, яка прибула з офіційним візитом до України. Народні обранці підтримали голосами 21 законопроект. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Верховна Рада проголосувала за понад 20 законопроектів: що прийняли

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

За документ, що передбачає надання допоміжних засобів реабілітації для осіб, які постраждали від бойових дій, проголосували 318 депутатів. Законопроект №7210 прийнято в цілому. Ухвалено рішення про безкоштовну медичну реабілітацію та медичну допомогу для військовослужбовців, які приймали участь у бойових діях, документ №7226 прийняли в цілому.

Підтримали обранці й законопроект №7221, що передбачає зміни до Закону "Про державну допомогу суб’єктам господарювання". Документ урегульовує надання державної допомоги бізнесу під час воєнного стану та протягом року після війни.

Також депутати проголосували за ряд проектів, що стосуються мобілізації, руху опору, вступу до тероборони, укомплектування спеціалізованих прокуратур — документи №7209, 7180, 7217, 7058. Відповідно до утверджених змін в законодавстві, які передбачає законопроект №4147, буде введено часткові кваліфікації робітників для поліпшення ситуації в сфері зайнятості населення.

Обранці підтримали законопроект №7229, де передбачено суми винагород за добровільно передану ЗСУ придатну для застосування бойову техніку держави-агресора. За документ №7169 про націоналізацію майна громадян та юридичних осіб рф та громадян України, що публічно заперечують війну, проголосувало 305 депутатів.

У сфері економіки ухвалено проекти законів про гарантування вкладів українцям в їх банках (№5542-1), збільшення розміру податків для мереж і компаній, що працюють в росії (№7232), зміни щодо стягування мита і ПДВ для певних категорій товарів та зняття будь-яких обмежень для переходу на 2% систему податків (№7234), зміни, що стосуються оподаткування бізнесу (№7233).

В Україні буде створено державний реєстр пошкодженого та зруйнованого війною майна. Питання його функціонування та компенсації власникам майна регулюватиметься законопроектом №7198. Документ ухвалено в першому читанні.

Підтримали депутати законопроект про відповідальність за поширення інформації про рух та розташування українських військ чи допомоги від партнерів (№7236) документ ухвалено в цілому.

Крім того, прийнято в першому читанні законопроект №7172-1 про заборону політичних партій, які виправдовують чи заперечують збройну агресію Росії проти України та законопроект про заборону символіки, яка використовується збройними силами окупанта у війні проти України (№7214).

Як повідомляв портал, в ДБР розповіли про результати націоналізації майна російських підприємців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yzheleznyak
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини