Головна Новини Суспільство Кримінал Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати

Скільки майна конфіскували детективи на користь українського суспільства

1 квітня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати

Державне бюро розслідувань ініціювало націоналізацію майна підприємців з росії та білорусі. Про це повідомляється в прес-службі.

Працівниками ДБР виявлено 176 залізничних вагонів та цистерн, що були розташовані на території Івано-Франківській області . Це майно належить бізнесменам з білорусі та росії. Орієнтовна вартість майна становить майже 264 млн грн.

 В Одеській області детективи ДБР виявили майно російських бізнесменів. Вироби, що мали були переправлені транзитом через територію нашої держави, зберігалися на території Морського торговельного порту. Орієнтовна вартість товару становить понад 93 млн грн.

ДБР звернулося до керівників військово-цивільних адміністрацій щодо вилучення цього майна та вагонів на користь держави. Націоналізоване майно російських бізнесменів буде передано для потреб української армії.

Раніше детективи націоналізували 27 вантажівок з росії та білорусі, що везли непродовольчі товари до країн Євросоюзу. Також проведено примусове вилучення 100 вагонів з калійними добривами та два вагони з металевими виробами, які везла білорусь через українську залізницю. Проводиться розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 ККУ.

На митниці раніше було вилучено 33 палети брендового одягу та взуття вагою 10 тисяч кг, яке незаконно намагалися провезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Також було конфісковано на користь держави 276 тисяч кг сільськогосподарських добрив на суму понад 151 тисяча доларів. За фактами порушення законодавства відкрито кримінальні провадження.

Українці можуть повідомляти про правопорушення та надсилати заяви до Бюро на електронну скриньку: [email protected]

Як повідомляв портал, економісти порахували, як вплине на ЄС відмова від енергоносіїв з країни-агресора й чому росіяни шукають покупців в Азії.

Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати - фото 2
Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати - фото 3
Націоналізація майна російських підприємців: в ДБР розповіли про результати - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://dbr.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини