Головна Новини Суспільство події Верховна Рада дала «зелене світло» указу президента про воєнний стан та мобілізацію до кінця літа
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада дала «зелене світло» указу президента про воєнний стан та мобілізацію до кінця літа

Парламент затвердив укази президента

22 травня 2022, 15:17
Поділіться публікацією:

Військовий стан парламент продовжив до 23 серпня. Це рішення підтримало 320 нардепів. Також парламентарі підтримали продовження мобілізації. За відповідний указ президента проголосували 315 депутатів. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Верховна Рада дала «зелене світло» указу президента про воєнний стан та мобілізацію до кінця літа

Воєнний стан та мобілізація в Україні продовжено до кінця серпня

Варто зазначити, що вперше військовий стан по всій країні запроваджено 24 лютого 2022 року. Тоді, оперативно відреагувавши на повномасштабне вторгнення російських військ, Верховна Рада підтримала відповідний указ глави держави. Починаючи з 24 лютого, військовий стан парламентарії продовжували щомісяця. Тепер же на Банковій вважали за потрібне подати до парламенту укази президента про те, щоб продовжити військовий стан одразу на 90 днів.                                                                  

У Зеленського таке рішення пояснили тим, що ВСУ потрібно буде більше часу, щоб від оборонної операції перейти до контратак та звільнити захоплені країною-агресором території. Таку позицію в ефірі загальнонаціонального телемарафону озвучив представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню докладно розібрали, що варто за рішенням президента України Володимира Зеленського продовжити воєнний стан на весь літній період. Також, з огляду на сто Росія не припиняє спроб масованого наступу та захоплення нових територій експерти спрогнозували, чи вдасться українській армії та Заходу зробити так, щоб наступне продовження військового стану вже не знадобилося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини