Головна Новини Суспільство події Верещук розповіла, хто займатиметься питаннями обміну військовополоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Верещук розповіла, хто займатиметься питаннями обміну військовополоненими

Віце-прем'єр повідомила, які функції щодо обміну полоненими між рф та Україною залишаться в Мінреінтеграції

30 травня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, віце-прем'єр Ірина Верещук наголосила, що передала свої функції щодо організації обміну полоненими між рф та Україною підрозділу Міноборони.

Верещук розповіла, хто займатиметься питаннями обміну військовополоненими

Російські військовополонені, фото Facebook

Працюватимуть й надалі задля повернення українських військовополонених з території росії та тимчасово окупованих росіянами регіонів України працівники Головного управління розвідки (ГУР МО) під керівництвом Кирила Буданова та разом зі Службою безпеки.

В Україні створено реєстри з персональними даними російських військовополонених. Мінреінтеграції разом з владними структурами та міжнародними партнерами налагодили комунікаційні канали з рф в питаннях обміну полоненими. Міністерство продовжить формувати та утримувати реєстри військовополонених та співпрацюватиме з профільними міжнародними організаціями.

Нагадаємо, що з 12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими в Україні. Керівником штабу призначено міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук.

Раніше Верещук розповідала, що відповідно до міжнародного гуманітарного права в сфері поводження з військовополоненими, формуватиметься обмінний фонд. Працює система обміну військовополоненими, в яку залучений Міжнародний комітет Червоного Хреста. Кожен полонений буде зафіксований в списках Червоного Хреста.

Як писав портал "Коментарі", майстер кіокушин карате та багаторазовий чемпіон України, що пішов обороняти свою державу від окупантів зі зброєю в руках, боєць Дан Звоник був страчений ворогом, коли потрапив у полон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини