Головна Новини Суспільство події Окупанти стратили полоненого бійця з "Азовсталі" та надіслали матері фотографії
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти стратили полоненого бійця з "Азовсталі" та надіслали матері фотографії

Окупанти захопили в полон кількох українських військових в Маріуполі

6 травня 2022, 10:21 comments1645
Поділіться публікацією:

Майстер кіокушин карате та багаторазовий чемпіон України, що пішов обороняти свою державу від окупантів зі зброєю в руках, боєць Дан Звоник був страчений ворогом, коли потрапив у полон. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства молоді та спорту.

Окупанти стратили полоненого бійця з "Азовсталі" та надіслали матері фотографії

Дан Звоник, фото Міністерства молоді та спорту

Відомо, що він брав участь в обороні заводу "Азовсталь", його та ще кількох українських військових взяли в полон росіяни. Відео з ним та іншими військовополоненими 20 квітня публікувала пресслужба "народної міліції" так званої "ДНР". У відео говорилося, що українцям буде збережено життя та з ними будуть поводитися відповідно до міжнародних законів. Там було зафільмовано п'ять українців.

Однак днями в проросійських пабліках опублікували інформацію про страту Звоника за те, що він нібито є прихильником неонацистських ідей. Повідомляється, що чоловіка вбили в Маріуполі, а його матір отримала фотографію тіла сина 30 квітня.

Зазначимо, що страта військовополонених — це порушення міжнародних законів та воєнний злочин. Окупанти продовжують обстрілювати завод "Азовсталь" 6 травня.

Як повідомляв портал "Коментарі", скільки ще людей врятували з "Азовсталі" та Маріуполя протягом доби. ООН, Червоний Хрест та волонтери евакуюють громадян з Маріуполя та навколишніх територій. За даними міськради, на території міста ще лишаються близько 100 тисяч українців. У міськраді заявили, що очікують на розширення місії та збільшення масштабів евакуації. В блокаді живуть десятки тисяч мирних людей, в місті гуманітарна катастрофа та антисанітарія: немає продуктів, води, ліків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини