Головна Новини Суспільство події Венедіктова проігнорувала жорстоке побиття журналістів в Дніпрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедіктова проігнорувала жорстоке побиття журналістів в Дніпрі

Генеральний прокурор України не звертає увагу на перешкоди в журналістській діяльності

8 липня 2021, 21:12
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не відповіла на відкритий лист колективу телеканалу "ОТВ", чиїх співробітників жорстоко побили на місці демонтажу рекламних конструкцій у Дніпрі.

Венедіктова проігнорувала жорстоке побиття журналістів в Дніпрі

Ірина Венедіктова (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє "Репортер". Також видання опублікувало текст листа, в якому співробітники телеканалу звернулися до генпрокурора з проханням розслідувати факт побиття журналістів під час їхньої професійної діяльності.

Нагадаємо, в центрі Дніпра, 2 липня, на місці незаконного демонтажу рекламних конструкцій, побили журналістів місцевих телеканалів, які приїхали висвітлювати неправомірні дії комунальників.

Співробітники "Муніципальної варти" під час зіткнень застосовували газові балончики, ножі й вогнепальну зброю. Мінімум трьох осіб поранили холодною зброєю. Журналіст телеканалу "ОТВ" Ігор Гутник був жорстоко побитий працівниками КП. Згодом його госпіталізували.

У зв'язку з цим Венедіктову попросили особисто взяти на контроль ситуацію, що трапилася, і втрутитися в ситуацію з перешкоджання професійній діяльності журналістів. Колектив телеканалу зажадав захистити їхні права і здійснити всі необхідні заходи для встановлення і покарання винних. Лист був відправлений ще 3 липня, але через 5 днів жодної відповіді не послідувало.

"При цьому, навіть на місцевому рівні обласний прокурор Сергій Бижко відмовився зустрітися з керівництвом телеканалів, чиї журналісти "потрапили під роздачу". Збіг чи це  — скоординована позиція прокуратури — закрити очі на свавілля місцевої влади на чолі з Філатовим і не реагувати на побиття журналістів?" — зазначає видання.

Виходить, що Венедиктова відмовилася дати оцінку кричущій ситуації, яка сталася в місті 2 липня. Таким чином, мер міста Борис Філатов ще більше підкріпив думку про свою безкарність.

"Ще одне питання, над яким повинна була замислитися прокуратура — а чи не забагато бере на себе міська влада, ігноруючи судові постанови про заборону демонтажу бордів та документи про те, що конструкції мають всі дозвільні документи", — сказано в матеріалі.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що місцева влада в Дніпрі ігнорує рішення судів.

Венедіктова проігнорувала жорстоке побиття журналістів в Дніпрі - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини