Головна Новини Суспільство події Суди в Дніпрі: чому місцева влада ігнорує рішення судів
commentss НОВИНИ Всі новини

Суди в Дніпрі: чому місцева влада ігнорує рішення судів

Місцеві жителі розповідають, що ситуація з білбордами в Дніпрі стала не першим випадком, коли суди не можуть вплинути на ситуацію

7 липня 2021, 21:54
Поділіться публікацією:

Зокрема, суди останнім часом стали жертвами сумнівних публікацій у ЗМІ, які, за інформацією з відкритих джерел, пов'язують з мером Борисом Філатовим.

Суди в Дніпрі: чому місцева влада ігнорує рішення судів

Як працюють суди у Дніпрі

Наприклад, під час демонтажу білбордів у Дніпрі. На фоні цієї ситуації навколо знесення білбордів в Дніпрі ЗМІ, які у відкритих джерелах пов'язують з Борисом Філатовим, стали активно писати неправдиву інформацію на суддів, аби змусити їх відмовитися від принципу законності у прийнятті своїх рішень щодо демонтажу білбордів.

2 липня стався конфлікт між співробітниками КП "Муніципальна варта" та місцевими підприємцями, журналістами, жителями міста. За даними поліції Дніпропетровської області, тоді постраждали співробітник КП "Муніципальна варта" і городяни.  

Підставою для знесення рекламних конструкцій стало рішення виконкому міськради, прийняте всупереч чинним рішеннями судів про заборону демонтажу. Більш того, цю заборону підтримував і апеляційний суд, про що неодноразово писали місцеві ЗМІ. Подібна ситуація в місті відбувалася і під час демонтажу МАФів, коли, незважаючи на рішення судів, місцева влада реалізовувала все заплановане.

На тлі ситуації навколо знесення білбордів у Дніпрі місцеві ЗМІ стали активно писати про діяльність судів у місті, причому не в позитивному світлі. Керівництво Дніпропетровського окружного адміністративного суду поки не реагує на випади в свою сторону. Тобто, судді поки не отримали підтримки з боку керівництва. Ймовірно, це свідчить про небажання вступати у конфлікт із місцевою владою.

Зазначимо, що незалежність судів гарантована Конституцією України. І будь-яка спроба зазіхнути на цю незалежність підриває не тільки основи держави, а й посилює недовіру людей до інститутів державної влади.

Якщо не зупинити ці провокації, то хто буде наступним...

Раніше "Коментарі" писали, що "Муніципальна варта", яка била журналістів у Дніпрі, може бути пов'язана з мером Філатовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини