Головна Новини Суспільство події Великий обмін між РФ та США: що викликало тривогу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий обмін між РФ та США: що викликало тривогу України

WP зазначає, що українці вже мають негативний історичний досвід примусу до миру

3 серпня 2024, 08:37
Поділіться публікацією:

У Києві серйозно стурбовані великим обміном заручниками між РФ та країнами Заходу, побоюючись, що це може бути лише вершиною айсберга таємних переговорів без відома України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post (WP).

Великий обмін між РФ та США: що викликало тривогу України

Обмін ув'язненими між РФ та США. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що цей обмін безпосередньо не стосувався України, українські офіційні особи не брали прямої участі у ньому та публічно не коментували. Але масштаб, складність, секретність та важливість обміну не залишилися непоміченими.

У п'ятницю представник Кремля Дмитро Пєсков швидко розвіяв будь-які припущення про те, що угода про обмін ув'язненими може призвести до переговорів щодо припинення війни в Україні. Але, як зазначає WP, у Києві вже давно побоюються, що США можуть розпочати таємні переговори з Москвою щодо можливості такого миру.

У матеріалі йдеться, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі виданню висловив переконання, що Україна зараз "занадто незалежна", щоб її обминати під час будь-яких потенційних переговорів та нав'язувати умови припинення вогню.

Проте українці усвідомлюють, що їхня країна виживає за рахунок зброї та грошей, позичених та подарованих з-за кордону, зазначає WP. Якщо будь-яку з цих рятівних ліній буде відрізано, Україна опиниться у великій біді.

З цієї причини інформація про угоду щодо ув'язнених – результат місяців копітких та складних дипломатичних переговорів між Москвою та Вашингтоном – викликала настороженість деяких українців.

Автори матеріалу звертаю увагу на те, що українці вже мають негативний історичний досвід такого примусу.

"Коли 10 років тому почався конфлікт з Росією, лідери Франції та Німеччини Франсуа Олланд та Ангела Меркель підштовхнули президента України Петра Порошенка до підписання угоди про припинення вогню, відомої як Мінські угоди, на дуже невигідних умовах", — пише WP.

Читайте також на порталі "Коментарі" — час пішов: у Путіна вже погрожують тим, кого обміняли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини