Головна Новини Суспільство події "Велике будівництво": у Закарпатській області завершили найдовшу підпірну стінку в Україні (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Велике будівництво": у Закарпатській області завершили найдовшу підпірну стінку в Україні (ФОТО)

Підпірну споруду збудували в рамках "Великого будівництва"

1 лютого 2022, 20:30
Поділіться публікацією:

В Закарпатській області вже закінчили  спорудження  важливої складової  оновленої автодороги Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів – однієї з найдовших підпірних стін нашої країни в місцевості  біля водоспаду Труфанець. Штучна споруда, що буде захищати  дуже мальовничу закарпатську  автостраду, побудована за рахунок бюджетного фінансування, що передбачене  програмою, яку презентував український  президент Володимир  Зеленський "Велике будівництво". Про це інформує Укравтодор.

"Велике будівництво": у Закарпатській області завершили найдовшу підпірну стінку в Україні (ФОТО)

На Закарпатті завершили будівництво підпірної стінки (фото: Укравтодор)

Водоспад Труфанець — відома гідрологічна пам'ятка природи та туристична перлина Карпат, яка знаходиться в районі південно-східних схилів  масиву карпатських гір Свидівець.

За оприлюдненою інформацією, вже збудована найдовша в Україні підпірна стіна бере початок якраз біля водоспаду. Довжина нового дорожнього об'єкта майже 2 км. Вона захищатиме автостраду  від руйнувань, що завдає їй норовиста  течія річки Тиса. Головна ціль штучної споруди попередити та зробити меншими розмиви земляних насипів  і стримувати зсуви  ґрунту.

 Виконуючи будівельні роботи, робітники укріпили гірську вершину неподалік цієї туристичної перлини, так само захищаючи в цьому місці  гірську автостраду Н-09 від можливих  зсувів та селевих потоків. За проектом  саму частину автостради, якою будуть рухатись автомобілі, поширили від шести до восьми метрів. 

Зараз ця гірська автострада, що поєднує три західні регіони, матиме найбільше підпірних  споруд та габіонів, довжина яких чимала — більше сотні кілометрів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що біля Краматорська будують центр з розведення хижих птахів за 15 мільйонів гривень.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини