Головна Новини Суспільство події Вдарить мороз та замітатиме снігом: коли Україну накриє "мінусова" погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдарить мороз та замітатиме снігом: коли Україну накриє "мінусова" погода

Синоптики попереджають про те, що 8 жовтня в Україні буде дощова та вітряна погода.

7 жовтня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 8 жовтня в Україні прогнозується дощова погода, зокрема на Лівобережжі та в Сумській і Харківській областях, повідомляє Укргідрометцентр. У цих регіонах очікується хмарність із проясненнями, а також можливі дощі. Крім того, на території західних областей синоптики попереджають про туман.

Вдарить мороз та замітатиме снігом: коли Україну накриє "мінусова" погода

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що потужний дощовий циклон, який раніше накрив більшу частину України, вже відступає і 8 жовтня покине більшість регіонів. Опади затримаються лише у Сумській, Полтавській та частково Харківській областях.

Температура повітря 8 жовтня буде комфортною: в більшості регіонів варіюватиметься від 17 до 25 градусів тепла. У Києві очікується суха погода з температурою від 16 до 18 градусів тепла.

Також Укргідрометцентр попереджає про надзвичайний рівень пожежної небезпеки у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Прогноз на найближчі дні:

  • 9-10 жовтня очікується потепління до +24 градусів.
  • 13 жовтня в Україні почне поступово холодати.
  • 17-18 жовтня можливі заморозки та мокрий сніг.

Вітер 8 жовтня переважно західний зі швидкістю 7-12 м/с. На північно-східних територіях можливі сильні пориви вітру — до 15-20 м/с.

Температура повітря вночі у західних областях становитиме 3-8° тепла, в інших регіонах 6-11°, на узбережжі морів — до 13°. Вдень у західних та північних областях, а також у Карпатах очікується 12-17°, у решті регіонів — 16-21°.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як глобальне потепління змінить погоду в УкраїніГлобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини