Головна Новини Суспільство події Вдарить до -25°: українців попереджають про ще сильніші морози
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдарить до -25°: українців попереджають про ще сильніші морози

Ігор Кібальчич радить вдягатися по погоді та уникати переохолоджень

8 січня 2024, 19:25 comments1089
Поділіться публікацією:

На цьому  тижні   погода в українських регіонах прогнозується  з  морозами, хуртовиною та снігопадами в деякі дні. Про це  попереджує  відомий прогнозист Ігор Кібальчич, повідомляє  meteoprog.

Вдарить до -25°: українців попереджають про ще сильніші морози

В Україні йдуть сильні морози (фото з відкритих джерел)

Синоптик каже, що  через надходження арктичної повітряної маси,  на території України  буде  відчутне пониження температури, зокрема на території  східних, північних та західних регіонів.

"Очікується період міцних морозів майже по всій країні", — попереджає Кібальчич  і  додав, що  деколи стовпчик термометра показуватиме в ночі  до -20…-25 °С , крім  південних  регіонів.

 "Тому слід уникати переохолоджень та одягатися за погодою!" – дає ще одну пораду прогнозист.

В понеділок,  по всіх регіонах країни крім північних, Полісся та Закарпаття, прогнозуються  погіршені погодні умови  через вплив південного циклону.

"Пройдуть опади у вигляді снігу, крижаної крупи, у центральних та південних областях переважно дощі. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця", — розповів  далі синоптик.

Як стверджує Ігор Кібальчич, швидкість вітру сягатиме 7-12 м/с, зокрема, в центральних, східних та південних  регіонах  в деяких  місцях  пориви 15-20 м/с. Стовпчик термометра показуватиме вдень -9...-14 °С. на територіях центральних та східних областей  протягом доби  буде -8...-13 °С, в Харківській області  до -17 °С. В південних регіонах  -2…+3 °С,  на території Криму вдень повітря прогріється аж до +13 °С.

Погода 9 січня

9 січня вночі в  південних та східних  регіонах  буде йти сніг,  на деяких територіях  з дощем. Вдень  на території країни опадів не буде. Місцями ожеледь, на автошляхахх ожеледиця. Пориви вітру   північного, північно-східного напрямку, 7-12 м/с, вночі у південних регіонах  та на Лівобережжі місцями пориви до 15-20 м/с. Стовпчик термометра  вночі опуститься  до -15...-20 °С, в  західних  регіонах місцями  очікується  -24...-26 °С, на півдні -8...-13 °С. Вдень в  українських регіонах  -8...-13 °С.

Погода 10 січня

В середу в  східних регіонах  та на Сумщині  буде йти  невеликий сніг, на решті території  областей буде без опадів. На  автошляхах ожеледиця. Вітер стане меншим — до 5-10 м/с, але на східних територіях вдень окремі пориви  досягатимуть 15-17 м/с.

Стовпчик термометра вночі  опуститься до  -9...-14 °С, у східних та західних  регіонах  місцями  впаде  до -17...-22 °С.

"Вдень короткочасне підвищення температури до -2…-7 °С, в північних  регіонах та на Закарпатті близько 0 °С", -  дає свій прогноз синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йде справжній апокаліпсис.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини