Головна Новини Суспільство події Хуртовини, мороз, підтоплення та шторм у Чорному морі: в Україну йде справжній апокаліпсис
commentss НОВИНИ Всі новини

Хуртовини, мороз, підтоплення та шторм у Чорному морі: в Україну йде справжній апокаліпсис

Синоптики попереджають про перший рівень небезпеки в Україні

7 січня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

В  українських регіонах  в ці  декілька днів прогнозують погіршення погоди: будуть хуртовини, ожеледь, підтоплення. Про це інформують в  Українському  гідрометеорологічному  центрі.

Хуртовини, мороз, підтоплення та шторм у Чорному морі: в Україну йде справжній апокаліпсис

В Україні погіршиться погода (фото з відкритих джерел)

"8 січня у південних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, на Одещині вдень пориви вітру 15-20 м/с; у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах України ожеледиця. І рівень небезпечності, жовтий", — сказано в повідомленні.

Ще  синоптики центру заздалегідь  попереджують про можливе підтоплення на території  Чернігівської  області.

"7-10 січня, внаслідок утримання морозів, продовжуватимуться активні процеси льодоутворення і формування зажорів льоду з різкими коливаннями рівнів води на В.Дніпрі, пригирловій ділянці Прип’яті (зона ЧАЕС) та річках суббасейну Десни (Київська, Чернігівська, Сумська обл.) з можливим початковим затопленням заплави на верхніх ділянках Десни біля м.Новгород- Сіверський. І рівень небезпеки — жовтий", — зазначають  метеорологи.

З причини  підтоплення можливі порушення транспортного сполучення з населеними пунктами в Чернігівському районі Чернігівської області. ІІ рівень небезпеки — помаранчевий. 

Також в Одеській мерії закликають  одеситів та гостей Одеси  бути обережними, бо  з причини  шторму  у Чорному морі посилиться мінна небезпека.

"Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду", — інформують  на сайті міської ради.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка погода буде в Україні у січні 2024

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини