Головна Новини Суспільство події Багато опадів: яка погода буде в Україні у січні 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато опадів: яка погода буде в Україні у січні 2024

Подекуди опадів випаде більше норми, а от температура буде вищою, ніж зазвичай

25 грудня 2023, 21:15 comments1081
Поділіться публікацією:

Перший місяць нового 2024 року в  українських регіонах прогнозується  теплішим, ніж  це було раніше. Такий прогноз  оприлюднили в  Українському гідрометцентрі

Багато опадів: яка погода буде в Україні у січні 2024

Погода в січні 2024 в Україні (фото з відкритих джерел)

"Середня місячна температура повітря  в січні передбачається 0-4° морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2° тепла, що на 1,5-2° вище за норму", -  зазначено в  повідомленні.

 Кількість опадів  прогнозується 32-43 мм (в горах Криму 77 мм), що є нормою. В  східних, Закарпатському, Львівському, Івано-Франківському та Чернівецькому   регіонах очікується  35-78 мм опадів (в Карпатах місцями 80-100 мм), що  є трохи  більше за норму.

"Впродовж останніх десятиліть відбуваються потужні зміни в кліматичній системі. Зокрема, середня за рік температура в Україні зросла на один градус. Літо і зима стали теплішими майже на 1,5 градуса. Ця зима також не стане виключенням",- пояснила   ситуацію  завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Як вона стверджує,  прогнозується, що середня за сезон температура в нашій країні може бути на 1-2 градуси вищою за норму.

"Класично у нас найнижчі температури спостерігаються десь в середині січні – другій половині січня, в лютому, то саме цей період у нас може бути найхолодніший. В цей період можливі найсильніші снігопади, зазвичай", — прогнозує синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. Про це попереджує  науковець та метеоролог Ігор Кібальчич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини