Головна Новини Суспільство події Вдарить +32 градуси: в Україну йде сильна спека
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдарить +32 градуси: в Україну йде сильна спека

Скоро температура в Україні різко зросте, але також на нас чекають дощі з грозами.

30 травня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

 Погода в українських регіонах  прогнозується навіть спекотною в перші дні літа. У вихідні, 1 і 2 червня, прогнозується температура до +32 градусів.

Вдарить +32 градуси: в Україну йде сильна спека

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Дещо менші градуси  тепла будуть  тільки в західних областях. Такий прогноз погоди  оприлюднила синоптик Наталія Діденко.

"Літо дебютуватиме в Україні спекою. 1-2 червня очікується +27…+32 градуси, хіба що трохи нижче буде в західній частині, +23…+26 градусів", – повідомила Діденко

Травень закінчуватиметься дощами з грозами. В п’ятницю, 31 травня, в Україні  прогнозуються короткочасні грозові дощі, в цей час  також можливі шквали та посилення вітру. Такою буде погода в західних та північних  регіонах, ще у Вінницькій,Житомирській, Київській області, в західних районах Черкащини. Ще під час грози можуть місцями бути  сильні зливи.

В східному  регіоні  пройдуть локальні дощі та грози, в південному дощі  пройдуть  тільки в Одеській області.

В Полтавській області, в місті  Кропивницькому з районами та  в Дніпропетровській області  істотних опадів не  передбачається, стверджує  Діденко.

"Спекотна погода передбачається на сході та південному сході. +26…+29, місцями до +30 градусів. На решті території України +22…+26 градусів", – завершила  прогнозистка.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024. Літо в  нашій країні   цього року може  видатись спекотним,  проте не рекордним. З однієї сторони, на це впливає стан океанів, а з іншої –  планета зазнає  впливу  активної  сонячної  радіації. Про це  говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини