Головна Новини Суспільство події Чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024: метеорологиня розповіла, що буде з погодою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024: метеорологиня розповіла, що буде з погодою

Якщо раніше йшлося про те, що літо може бути найспекотнішим, то зараз про це говорять обережніше.

14 квітня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Літо в  нашій країні   цього року може  видатись спекотним,  проте не рекордним. З однієї сторони, на це впливає стан океанів, а з іншої –  планета зазнає  впливу  активної  сонячної  радіації.

Чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024: метеорологиня розповіла, що буде з погодою

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це  говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, інформує УНІАН.

Метеоролог  зазначила, що і за  підрахунками, і за експертними оцінками, літо 2024 року в  нашій країні може  видатись спекотним.

"Але, якщо до цього йшлося про те, що воно може бути найспекотнішим, то зараз більш обережно йдеться про це. Можливо, що це літо і не виявиться найбільш спекотним. Хоча буде досить таки теплим", – сказала Віра Балабух.

Вона розповіла про чинники, з якими  ця  ситуація пов'язана. Один з них пов'язаний зі станом океанів.  

"І одне з таких явищ, яке спостерігається в океані, – це південне коливання. Тобто в екваторіальних широтах Тихого океану у нас спостерігається "Ель-Ніньйо" і "Ла-Нінья" – підвищення або охолодження екваторіальних вод, які суттєво впливають потім на циркуляцію", – продовжила  метеоролог.

Тепер  ця аномально висока температура, яку фіксують  і в Україні, зумовлена додатною фазою "Ель-Ніньйо". Як правило, в роки "Ель-Ніньйо" – досить висока температура  повітря в наших помірних широтах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду.Співробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини