Головна Новини Суспільство події Вдарить -20 і замете снігом: де в Україні буде дуже холодно у листопаді 2023
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдарить -20 і замете снігом: де в Україні буде дуже холодно у листопаді 2023

Синоптик розповіла, яка буде погода в листопаді

30 жовтня 2023, 22:10 comments9916
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах з початком цьогорічного листопада  буде вже холоднішою і  більш сухою. В самому кінці осені, ближче  до зими стане тепліше. Саме таким є  прогноз погоди, що оприлюднили   представники Укргідрометцентру та погодних сайтів.

Вдарить -20 і замете снігом: де в Україні буде дуже холодно у листопаді 2023

Погода в листопаді в Україні (фото з відкритих джерел)

Зокрема, як прогнозує заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, середньомісячна температура  останнього місяця осені  буде близькою до кліматичної норми — близько 2-7 градусів тепла, інформує ТСН.


"Температура повітря знижуватиметься поступово, різких переходів від тепла до холоду не очікуємо. У другій половині місяця можливі невеликі морози через надходження холодного повітря з півночі. Можливий проліт окремих сніжинок, не більше", — продовжив прогнозист.

 Кількість дощів цього місяця очікують 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах — до 100 мм, що не перевищує норму, у північно-східних регіонах 28-32 мм, така кількість менша норми.

За узагальненим  прогнозом погодних сайтів, цьогорічний  листопад  стане  місяцем контрастів. Перша його  половина прогнозується з теплими днями  і без істотних опадів, а друга  прийде з холодами:  з дощем, снігом, морозами. Перед самим початком  грудня стане тепліше.

Погода на заході  України

1-2 листопада  на території  Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей  прогнозуються сильні зливи. Після цього два тижні  пануватиме тепла погода: вдень +13... +17 градусів, вночі +7 ... +10.

Орієнтовно 14-15 числа різко  стане холодно: до -5 градусів вдень і 12-15 градусів морозу вночі. Такі температури протримаються  більше тижня і будуть супроводжуватись  щоденними  опадами з мокрим снігом.

Після  23-25 листопада снігопади стануть сильнішими, проте поступово буде тепліше: стовпчик термометра показуватиме до -2...-4 градусів.  Такою буде ситуація з  погодою до настання  грудня.

Погода на півночі України

На території  Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Сумської областей 1-2 листопада будуть  йти  дощі, але чим далі на схід, тим  вони ставатимуть меншими.

Вдень стовпик термометра  показуватиме +10...+14 градусів, вночі +6 ... + 8, буде похмуро.

Холоду та морозів до -5 градусів вдень і -15 вночі  слід чекати 13-14 листопада. Так морозитиме  тиждень. Далі  стане  тепліше, йтимуть  дощі з мокрим снігом, а 23-25-го можливо випаде  перший справжній сніг. За  декілька днів потеплішає, а денні температури підвищиться до -2...-3 градусів.

Погода в центрі  України

В центральних регіонах  (Вінницький, Черкаський, Кіровоградський, Полтавський, Дніпропетровський ) на початку  місяця  дощитиме. Але опадів буде  менше, ніж на Заході та Півночі.

Денні температури не перевищить +12 градусів, нічні +6.

Холод та морози до -10 градусів зі снігом очікуються тут з 14-15 числа і  будуть триматися аж до 27-го. В Полтавщині з 18 по 21 листопада прогнозують нічні морози до -20 градусів. А 22-25 листопада буде йти справжній  снігопад.

На Дніпропетровщині  температура опуститься до -10...-12 градусів, але сильного снігу не  буде.

До кінця  листопада потеплішає до 1-3 градусів морозу вдень.

Погода на  сході України

В східних регіонах  погода в листопаді буде найсухіша  та найхолодніша. В  Харківській, Донецькій , Луганській областях  в першій половині листопада дощів майже не буде, а денна температура становитиме +15...+17 градусів. Така температура повітря протримається всього кілька перших днів, далі трохи похолоднішає.

Важливо, що з  14-15 числа  стовпчик термометра понизиться вдень до +1 градуса і нижче, місцями вночі до -15 градусів, на Луганщині  навіть до -20. Прогнозується сніг.

Найбільше сніг йтиме в Луганському  та Донецькому регіонах : з 14 по 30 листопада всього шість днів прогнозують без снігу.

Погода  на півдні країни

В південних областях, а також  на території  Криму в першій половині листопада погода  буде сонячною й теплою.

Вдень  плюсуватиме +18 ... +20 градусів, вночі — від + 8 до +12. Буде практично без опадів.

На території  Запорізької  області прохолодно стане вже з 4 листопада. Температура очікується не вище +10 градусів, вночі  буде +3...+5.

За прогнозом синоптика, Запорізький регіон  найбільше страждатиме від морозів: 21 листопада тут   буде йти сніг, а 22  листопада вночі — мороз до -20 градусів.

В інших  регіонах з 14-15 листопада теж можливі нічні морози до -14 градусів, вдень очікується -3...-5.

Майже  кожного дня до кінця місяця прогнозують сніг, сильний сніг або дощ з мокрим снігом.

Наприкінці місяця морози спадуть вдень  до 1-3 градусів морозу, вночі — до -5...-7.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йде суттєве потепління

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини