Головна Новини Суспільство події Вдалося обміняти полонених: звільнено військових та цивільних українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдалося обміняти полонених: звільнено військових та цивільних українців

Під час обміну повернули з російського полону українців та обмінялися тілами загиблих

28 червня 2022, 15:15
Поділіться публікацією:
28 червня проведено обмін полоненими між Україною та росією. Про це повідомляють на сторінці управління розвідки.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, повернулися на територію України 16 військових, з  них два офіцери та 14 солдатів, одного цивільного українця. П'ять осіб з визволених мають тяжкі поранення, їх доставлено до лікарень. В обмін передано 15 полонених росіян.

В прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (ТОТ) заявили про повернення тіл загиблих українських військовослужбовців для поховання. Забирали тіла на території Запорізької області. Зокрема, отримано 46 тіл захисників, з них 21 — це загиблі військові з Маріуполя, що обороняли "Азовсталь". Операцію провели за співпраці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та інших силових структур України.

Як писав портал, 27 червня в Кременчуці ракета влучила в ТРЦ — тривають пошукові роботи. Брифінг дав міністр Монастирський. За його словами, більшість тіл не можливо впізнати — вони дуже обгорілі, є розкидані фрагменти. В місті працює криміналістична лабораторія для збору даних ДНК.

Генпрокурор наголосила, що українці платять життям "нехтування безпекою, борючись із ворогом, який щодня накриває вогнем школи, садки, лікарні і житлові будинки" та додала, що все буде задокументовано й передано до національного суду та "стати предметом розгляду у Гаазі".

Однак ворог гатив не лише по Полтавщині — було обстріляно шість областей, серед цивільних є жертви, є загиблі діти.

Вдалося обміняти полонених: звільнено військових та цивільних українців

Фото ілюстративне / Pixabay



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини