Головна Новини Суспільство події Тіла дуже обгорілі, є знайдені фрагменти: міністр Монастирський дав брифінг в Кременчуці
commentss НОВИНИ Всі новини

Тіла дуже обгорілі, є знайдені фрагменти: міністр Монастирський дав брифінг в Кременчуці

В Кременчуці криміналісти допоможуть ідентифікувати загиблих

28 червня 2022, 12:20 comments1882
Поділіться публікацією:

В Кременчуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський дав прес-брифінг на місці події. За його словами призначено ряд експертиз, СБУ проводить розслідування. Говорити про те, як відбулося влучання та хто дійсно  винен можна буде лише після проведення слідчих дій. Ідентифікація тіл триватиме кілька днів, за умови збору ДНК-зразків живих родичів. А точну кількість жертв буде з'ясовано протягом доби, адже лишається розчистити ще 40% території згорілого ТРЦ.

Тіла дуже обгорілі, є знайдені фрагменти: міністр Монастирський дав брифінг в Кременчуці

фото Полтавська ОВА

"Тіла ще не впізнані. Більшість з них дуже сильно обгоріли. Ми маємо ще багато фрагментів тіл, які треба ідентифікувати. Цифри щодо жертв не кінцеві, рятувальники, комунальники та волонтери будуть намагатися розібрати завали до завтрашнього ранку. В результаті обстрілу поранена одна дитина, наразі її життю нічого не загрожує. Є потерпілий серед рятувальників — він госпіталізований з отруєнням чадним газом", — говорить міністр.
Також він додав, що знайдено частини ракети, що розірвалася на місці — це близько 900 кілограмів тротилу, які запустили з ТУ-22. За даними аналітиків СБУ та Нацполіції, попередньо відомо, який полк авіації росії здійснив цей злочин та імена льотчиків. Як розповів міністр, була сирена до вибуху й частина людей встигли вийти з приміщення, вважають фахівці, а ті, хто лишився — загинув.

Щодо дій адміністрації закладу буде проведено окреме розслідування. Втім, Денис Монастирський закликав усіх працівників, керівництво закладів та українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги — йти в укриття. За три доби росія випустила по Україні 100 ракет.

Крім того, міністр наголосив, що до міста прибула криміналістична лабораторія, яка збиратиме зразки ДНК з фрагментів тіл та загиблих для того, щоб приступити до ідентифікації. Коли родичі здадуть свої біологічні матеріали, то можна буде встановити особи жертв.

Однак це лише початок великого розслідування. Всі докази будуть зібрані та передані в міжнародні інституції. Наразі призначено ряд експертиз — судово-криміналістична, вибухо-технологічна, молекулярно-генетична, будівельна, економічна, експертиза слідів, пожежо-технічна та інші — й лише після їх завершення можна буде сказати яким чином було влучення і хто саме здійснив пуск. Навколо ТРЦ немає військових об'єктів в радіусі 5 км. До міста привезли кров для потерпілих, частину здали місцеві.

"Я сам здав кров. Ми зранку відвідали поранених в лікарнях. Наразі гострої потреби в крові немає, лікарні забезпечені поставками з інших міст", — говорить міністр.

Як писав портал "Коментарі", кілька десятків осіб вважаються зниклими в Кременчуці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини