Головна Новини Суспільство події Кілька десятків осіб вважаються зниклими в Кременчуці: пошукові роботи тривають
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька десятків осіб вважаються зниклими в Кременчуці: пошукові роботи тривають

Ракетний удар по ТРЦ в Кременчуці: кількість жертв зростає

28 червня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

За даними оперативних служб, що продовжують роботи на місці ракетного удару в Кременчуці, відомо про 18 загиблих. В поліції повідомили, що містяни заявляли про те, що не виходять на зв'язок їх рідні. Таких заяв — 36 станом на ранок 28 червня. Наразі ці люди вважаються зниклими безвісти. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

На місці ТРЦ "Амстор", волонтери, рятувальники, поліціянти та військові допомагають розбирати завали. Люди працювали всю ніч в Кремечуці, задіяно більше тисячі громадян. Біля місця трагедії чергували медики на "швидких".

Рятувально-пошукова операція триває. Постраждалих внаслідок ракетного обстрілу ТРЦ станом на ранок було 59 осіб, 25 громадян госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування "Кременчуцька" та інших закладів. Городян просили здати кров для потерпілих в центрі переливання крові.

За даними Офісу прокурора, серед госпіталізованих майже всі в тяжкому стані, одна людина від отриманих травм померла в лікарні. До поліції надійшло понад 40 заяв від громадян про безвісне зникнення їх рідних.

Як розповів очільник пожежної частини Кременчука Іван Мелеховець в інтерв'ю місцевим ЗМІ, рятувальники шукають до 60 осіб під завалами. В результаті пожежі метал, що був на даху та в конструкціях розплавився. Поки що наймолодшим, якого вдалося витягти був юнак 1999 року народження.

В прес-службі Командування сухопутних військ повідомили, що ракети по місту було випущено з бомбардувальників Ту-22 М3 з Курської області.

Кілька десятків осіб вважаються зниклими в Кременчуці: пошукові роботи тривають

фото Полтавська ОВА

27 червня на місце трагедії приїжджав Денис Монастриський, 28 червня прибула генеральний прокурор Ірина Венедіктова. За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Як писав портал, в Радбезі ООН зберуться на обговорення обстрілу ТЦ на Полтавщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DMYTROLUNIN
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини