Головна Новини Суспільство події В ООН зберуться на обговорення обстрілу ТЦ на Полтавщині
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН зберуться на обговорення обстрілу ТЦ на Полтавщині

У вівторок почнеться засідання Ради безпеки ООН

28 червня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Представники Ради безпеки ООН проведуть засідання 28 червня у зв'язку з трагедією в Кременчуці — ракетним обстрілом та пожежею на території торгівельного центру. В результаті ворожого обстрілу загинуло вже 18 осіб станом на ранок, тривають розбори завалів.

В ООН зберуться на обговорення обстрілу ТЦ на Полтавщині

Розбирання завалів, фото ДСНС

В представництві Норвегії при ООН назвали жахливим обстріл торгового центру: "Норвегія засуджує невибіркові та навмисні напади Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру".

Речник ООН Стефан Дюжаррік засудив атаку росією цивільних установ та закладів, він наголосив, що цивільні не повинні бути мішенню для атак.

"Будь-яка цивільна інфраструктура, яка, очевидно, включає торгові центри та цивільних осіб, ніколи не повинна бути мішенню", – додав він. За його словами, протягом вихідних були "тривожні повідомлення про нову хвилю авіаударів і обстрілів у вихідні та в понеділок, коли цивільні особи загинули або отримали поранення. Повідомляється, що пошкоджені будинки, медичні установи та іншу цивільну інфраструктуру".

Оснат Лубрані, постійний координатор ООН в Україні, заявила, що це приклад "масових страждань, які війна Росії проти України завдає народу цієї країни".

"Мої думки і моє серце – з родинами та близькими, з людьми, які загинули, з пораненими, з жителями Кременчука та України, яким довелося стати свідками ще однієї трагічної події", — заявила вона.

Як писав портал, 25 червня ворог завдав ракетного удару по території Рівненській області. Про це ввечері повідомив очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці в Фейсбук. За його словами, ракети поцілили в об'єкти цивільної інфраструктури в Сарнах. Дві ракети знищили будівлю СТО з мийкою та комплекс з ремонту автомобілів. Розбирають завали рятувальники, пошуки потерпілих на місцях будівель тривають, адже на місці влучання могло бути більше людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини