Головна Новини Суспільство події Вчені вийшли на завершальну стадію випробувань - в світі з'явиться ще одна вакцина проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вийшли на завершальну стадію випробувань - в світі з'явиться ще одна вакцина проти COVID-19

У Туреччині почалася остання фаза випробування інактивованої вакцини від коронавирусной інфекції TURKOVAC

28 серпня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Турецькі вчені вийшли на останню стадію випробувань інактивованої вакцини проти коронавірусу TURKOVAC. Першим волонтером вже почали вводити даний препарат. Дослідження почалися в лікарні Кайсері. Як передає видання "Коментарі", про це пише місцеве видання Hurriyet.

Вчені вийшли на завершальну стадію випробувань - в світі з'явиться ще одна вакцина проти COVID-19

Вакцинація Фото із відкритих джерел

На сьогоднішній день відомо про те, що вже більше, ніж 600 волонтерів готові прийняти першу дозу вакцини. Записатися в волонтери можна було через електронну систему. На кількості 600 осіб випробування не зупиняться. Число людей, яким зроблять щеплення повинно бути як мінімум в два рази більше. Вакцину розробив Університет Ерджієс спільно з Міністерством охорони здоров'я.

У Туреччині повідомляють, що третя фаза досліджень буде відповідати всім світовим стандартам. Головне — буде взято порівняння двох вакцин. З одного боку, нова турецька вакцина TURKOVAC, а з іншого боку вакцина Sinovac. Якщо ж ефективність буде не нижче, а то і вище, ніж Sinovac, то цілком може бути, що вже до завершення цього року Туреччина приступить до вакцинації своїх громадян вітчизняним препаратом.

Турецький уряд уже повідомив, що людям не потрібно побоюватися за своє життя і здоров'я, тому як до дослідження підійшли з усією серйозністю, виділяючи все необхідне для того, щоб бути впевненим в ефективності і безпеці турецького препарату. Головне — це захист від захворювання і безпека.

Зазначимо, Туреччина стає черговою країною, де буде вводитися обов'язкова масова вакцинація. Невакцинованих людей будуть обмежувати в доступі до місць масового скупчення людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні закінчується одна з провідних вакцин проти коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини