Головна Новини Суспільство події Вчені назвали найважливіших істот на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найважливіших істот на Землі

Бджоли визнані найважливішими істотами планети Земля

13 червня 2023, 14:34
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", багатьом може здатися дивовижним, але бджоли визнані найважливішими істотами на планеті. Це пов'язано з тим, що ці комахи дають людству мед і віск, беруть участь у запиленні рослин, впливають на кількість рослинної і навіть тваринної їжі.

Вчені назвали найважливіших істот на Землі

Бджоли. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні нерідкі випадки, коли бджоли вимирають цілими роями. Якщо зниження чисельності комах продовжиться, то ми ризикуємо втратити горіхи, зернові продукти, овочі та фрукти. Зниження чисельності популяцій цих комах може призвести до того, що тварини будуть позбавлені звичного корму. Адже у багатьох країнах птахів та тварин годують шкаралупою та лушпинням від горіхів, а кількість корму безпосередньо залежить від урожаю тих же горіхів протягом сезону. Якщо бджоли вчасно не запилять горіхові дерева, то врожаю чекати нема чого, а значить відбудеться природне зниження популяцій свійських тварин і птахів.

Екологи з організації "Спостерігачі Землі" виступили із заявою про важливість бджіл в екосистемі планети. Вони наголосили, що причина для хвилювання є вже зараз, адже частина видів бджіл знаходиться на сьогоднішній день у списку тих, хто вимирає. Тому людям потрібно проаналізувати всі варіанти катастрофи, що наближається. Головна причина, чому бджоли вимирають – діяльність людини. Вчені відзначили, що бджоли вимирають, тому що люди використовують інсектициди, відбувається зміна кліматичних зон на земній кулі, зменшується кількість рослин на Землі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як бджоли очищають повітря, жертвуючи собою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини