Вашингтон планує зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: названо попередню дату

За інформацією WP, Білий дім почав планувати зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна.

Білий дім почав планувати зустріч президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Лідери двох держав можуть зустрітися вже у листопаді у Сан-Франциско. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Washington Post".

У матеріалі йдеться, що Джо Байден та Сі Цзіньпін можуть зустрітися на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), форуму економік Тихоокеанського узбережжя у складі 21 країни, який пройде 11-17 листопада у Сан-Франциско.

За словами джерел, саме Байден виступає головним ініціатором зустрічі. Він "з нетерпінням" чекає на переговори з Сі. Ось тільки поки що офіційний Пекін навіть не підтвердив участь глави КНР в АТЕС.

Очікується, що ситуація стане більш зрозумілою під час візиту до США топ-дипломата Китаю Ван І, який має прибути до Вашингтона найближчими тижнями.

Зазначимо, водночас уже у жовтні має відбутися візит президента Росії Володимира Путіна до Китайської Народної Республіки (КНР). Відомо, що супроводжуватимуть російського диктатора керівники "Газпрому" та "Роснефти" – Олексій Міллер та Ігор Сєчін. Які очікування від візиту Путіна до Сі Цзіньпіна? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що відбувається у відносинах США та КНР – чи влаштовує Пекін затягування війни в Україні.

Також портал "Коментарі" повідомляв - чому Заходу не вдасться уникнути прямого конфлікту з РФ – що відбувається всередині ЄС та США.