Головна Новини Суспільство події "Вагнер" у Білорусі: що кажуть українські прикордонники
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнер" у Білорусі: що кажуть українські прикордонники

"Вагнер" уже в Білорусі - українські прикордонники відстежують рухи російських найманців

15 липня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Інформація про захід на білоруські військові полігони окремих груп ПВК "Вагнер" справді підтвердилася. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

"Вагнер" у Білорусі: що кажуть українські прикордонники

ПВК Вагнера. Фото: з відкритих джерел

"Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їхнього розміщення не можна було виключати, що рано чи пізно в Білорусі вони все ж з’являться. Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії. В свою чергу ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть", — розповів спікер ДПСУ Андрій Демченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію державою – спонсором тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористичною організацією. Тим часом, стало відомо, ватажку вагнерівців Євгену Пригожину, який влаштував заколот, повернули 10 мільярдів рублів, які силовики раніше виявили під час обшуків у Санкт-Петербурзі після невдалої спроби бунту. Незважаючи на те, що Пригожину та найманцям дали перебазуватися до Білорусі, їм пророкують незавидну долю. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Сирський в інтерв'ю ABC прямо заявив, що з "Вагнером", схоже, покінчено. Що можна сказати на даному етапі про ситуацію з вагнерівцями та перспективи путінського режиму, який показав свою слабкість під час заколоту? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини