Головна Новини Суспільство події В яких областях очікуються грозові дощі 12 червня: гідрометцентр
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких областях очікуються грозові дощі 12 червня: гідрометцентр

Де в Україні на Трійцю пройдуть грозові дощі

11 червня 2022, 23:55 comments4855
Поділіться публікацією:

12 травня відзначаємо Трійцю. У мирний час понеділок після свята був вихідним. Синоптики прогнозують на неділю, 12 травня, короткочасні дощі з грозами.

В яких областях очікуються грозові дощі 12 червня: гідрометцентр

Фото ілюстративне / Pixabay

Так, відповідно до інформації українського гідрометцентру, гроза пройде вночі в районі Карпат. Вдень слід очікувати опадів з громом та блискавками в північних областях. В Житомирській — опадів не передбачається.

Грозовий фронт рухатиметься на Вінницьку, Харківську та Одеську області. Там прогнозують короткочасні дощі з грозами місцями. В західних, східних та центральних регіонах без опадів.  Вітер північний, північно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі опуститься до +14...+19°, вдень підніметься до +29...+34, на заході від +23 до +28. На високогір'ї Карпат протягом доби буде прохолодно від + 10 до +16 градусів.

В Києві прогнозують дощ з грозою, температура повітря від +19 до +29 градусів, вітер північний.

Наталка Діденко прогнозує зміну погоди в Україні після 14 червня. За її словами, температура повітря знизиться. За прогнозами сайту "Синоптик", знову прийде спека з температурою повітря вдень вище  +28 градусів з 20 червня. Наступного тижня температура повітря коливатиметься від +16 до +25 градусів Цельсію.

Як писав портал "Коментарі", на Зелену неділю та Зелений або Русальний тиждень з часів язичництва збереглися та виконувалися різні обряди. Предки зустрічали Трійцю майже як Великдень — фарбували крашанки в зелений колір, пекли обрядові млинці, навіть варили кутю. Частування залишали для поминання покійників в поминальну перед святом суботу.

В яких областях очікуються грозові дощі 12 червня: гідрометцентр - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини