Головна Новини Суспільство події В "Укрзалізниці" розповіли про нові правила перевезень: як будуть їздити пасажири
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Укрзалізниці" розповіли про нові правила перевезень: як будуть їздити пасажири

Обмеження почнуть діяти з 21 жовтня

13 жовтня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

"Укрзалізниця", починаючи з 21 жовтня, змінює свої правила стосовно перевезень пасажирів у потягах. Тепер, аби здійснити подорож залізницею та зайняти своє місце в купе поїзда, потрібно мати не лише білет, але й документ про здійснену вакцинацію або ПЛР-тест  чи експрес-тест. Про це під час пресконференції розповів завідував пасажирського відділу "УЗ" Олександр Перцовський, пише "УНІАН".

В "Укрзалізниці" розповіли про нові правила перевезень: як будуть їздити пасажири

COVID-сертифікат не вимагатимуть у пасажирів віком до 18 років (фото з відкритих джерел)


Як він наголосив, компанія виконує  рішення Кабміну, який виписав нові умови для перевезень  громадян.

 Для  поїздки в "жовту" зону  карантину  українці  мають показати  документ про отримання хоча б одного щеплення від коронавірусу, для "червоної" – сертифікат, що підтверджує повну вакцинацію від ковіду.

Якщо пасажир не має щеплення, то мусить мати  негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту, який чинний 72 години, враховуючи час, коли ви сідаєте в поїзд. Він діє для усіх карантинних зон.

За словами посадовця, тепер провідник, окрім квитка та паспорта, перевірятиме наявність документів, оприлюднених у постанові Кабміну. Ці вимоги дійсні  для далекого залізничного переміщення. Пасажирів приміського сполучення  це не стосується. Там все відбуватиметься в такому ж режимі, як і було. Ми ще раз нагадуємо, що для власної безпеки та безпеки інших пасажирів потрібно носити маски й думати про свою відповідальність.

Олександр Перцовський також зазначив, що "Укрзалізниця" веде перемовини з великими лабораторіями, аби вони надавали послуги експрес-тестувань прямо на залізничних вокзалах. І щоб ціни на них були доступні для пасажирів.

Чиновник "УЗ" запевнив, що нові правила не повинні скоротити обсяг пасажирообігу.

 Він підсумував, що вимушені обмеження не повинні зупинити залізничне сполучення. Компанія, хоче так організувати цю хвилю обмежень, аби залізничний транспорт став територією безпеки. Щоб українці могли пересуватись потягами і мати впевненість, що тут в них мінімальні ризики щодо зараження.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як в Україні будуть здійснюватися пасажирські перевезення під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини